Spider-Man uit 'Venom' geknipt na klacht Marvel

Spider-Man uit 'Venom' geknipt na klacht Marvel

Sony heeft scène met Tom Holland opgenomen.

Hoe opzettelijk is het vertrek van Spider-Man uit het Marvel Cinematic Universe? Is het misschien opzet om Spider-Man en Venom en de andere personages Spider-Man slechteriken een sub-universum te geven? Het zou zomaar kunnen.

Het blijkt nu dat Sony Pictures al een scène met Tom Holland als Spider-Man had opgenomen voor de kaskraker Venom uit 2018. In gesprek met Collider vertelde komiek Jay Washington: "Ik zal je de waarheid vertellen: Tom Holland filmde een scène voor Venom... Marvel zag de film en zei: 'Haal dit eruit. Haal deze scène eruit.'" En vervolgens "Peter Parker zat in Venom, niet Spider-Man."

Cameo met Peter Parker
Sony is klaarblijkelijk zo vrij geweest om een cameo met Hollands alter ego-personage op te nemen. Logischerwijs vond Marvel dit geen slim idee. Maar nu er in Phase 4 van het Marvel Cinematic Universe alleen maar nieuwe verhalen gestart worden, zou het geen ondenkbare situatie kunnen zijn dat Marvel Studios het prima zou vinden als Hollands Spider-Man zijn filmbestaan afrondt in een eigen subuniversum dat los komt te staan van het grote verhaal in de tweede grote Marvel Sage.

Het zou zelfs zomaar kunnen dat Marvel op den duur zijn eigen Spider-Man mag introduceren. Denk maar aan een Miles Morales... Het zou in ieder geval een slimme zet zijn en in het voordeel van beide filmreeksen.

NieuwsFilm

meest populair