Anthony Hopkins is Paus Benedictus in eerste trailer Netflix-film 'The Two Popes'

Anthony Hopkins is Paus Benedictus in eerste trailer Netflix-film 'The Two Popes'

Hij staat lijnrecht tegenover z'n opvolger (Jonathan Pryce) in dit nieuwe drama van Fernando Meirelles (Cidade de Deus, The Constant Gardener).

The Two Popes, een nieuw drama van Netflix, vertelt een fictieve versie van het verhaal van twee pausen die het met elkaar eens moeten zien te worden om een nieuwe richting voor de Katholieke Kerk te bepalen. De heren worden gespeeld door Jonathan Pryce en Anthony Hopkins, dus dat belooft wat! Check snel de eerste trailer.


Een intiem verhaal over een van de meest dramatische machtswisselingen in de laatste 2000 jaar. Kardinaal Bergoglio (Pryce) is niet blij met de richting die de kerk ingaat en vraagt Paus Benedict (Hopkins) in 2012 toestemming om met pensioen te gaan. In plaats van mee te werken, laat de introspectieve Benedict z'n meest uitgesproken criticus en toekomstige opvolger naar Rome komen om hem een schokkend geheim over de kerk te vertellen.

Nieuwe weg
Het gevolg is dat de traditionele Benedict en de hervormingsgezinde Francis achter de muren van het Vaticaan overeenstemming moeten zien te bereiken over een nieuwe weg die de Katholieke Kerk moet inslaan. De toekomst van een miljard trouwe volgers wereldwijd rust op hun schouders.

The Two Popes is de nieuwste film van regisseur Fernando Meirelles, bekend van Cidade de Deus (2002) en The Constant Gardener (2005). Naast Pryce en Hopkins bestaat de cast uit Juan Minujín, Sidney Cole, Thomas D. Williams, Federico Torre en Pablo Trimarchi.

De film, met een scenario van Anthony McCarten, gaat eerst in première tijdens het Toronto Film Festival en zal vanaf 20 december op Netflix te zien zijn.


Bekijk de afbeelding

NieuwsFilm

meest populair