Spielberg maakt Idols voor regisseurs

Steven Spielberg, DreamWorks Television, producer Mark Burnett (maker van onder andere Survivor, The Apprentice en The Contender) en televisiezender Fox gaan samenwerken aan een soort Idols voor beginnende regisseurs, genaamd On The Lot. In de show, die vanaf volgend jaar wordt uitgezonden, zullen zestien onontdekte talenten het wekelijks tegen elkaar opnemen, waarbij de winnaar uiteindelijk een film mag maken bij Spielbergs productiemaatschappij DreamWorks.

De zestien worden ingedeeld in teams waarmee ze wekelijks een korte film maken in het genre van die week. Eén van de groep wordt aangewezen als de regisseur voor die week, de rest helpt bij het produceren, waarbij gebruikt gemaakt kan worden van professionele schrijvers, cast en crew. Als de teams handig genoeg zijn zou het mogelijk kunnen zijn dat bekende sterren in de korte films verschijnen.

De wekelijkse resultaten worden beoordeeld door een jury bestaande uit een invloedrijke persoon uit de filmindustrie, een prominente filmcriticus, een wekelijks gast-regisseur die het genre van die week tot in de details beheerst, en uiteraard niet geheel onbelangrijk: het publiek.



NieuwsFilm

meest populair