Openhartig interview Brad Pitt: "Ik ben afgekickt van de alcohol"

Openhartig interview Brad Pitt: "Ik ben afgekickt van de alcohol"

Hij ging zelfs naar een praatgroep.

Het huwelijk van Hollywoodsterren Brad Pitt en Angelina Jolie klapte onder meer vanwege Pitts overmatige drankgebruik. Inmiddels is hij, na een strijd van zo'n anderhalf jaar, afgekickt. Dat vertelt Pitt in een openhartig interview met The New York Times.

In september 2016 zouden de twee aan boord van een privévliegtuig flink ruzie hebben gehad over Pitts drinkgedrag. Dat was naar verluidt de laatste druppel die hun relatie deed klappen. Nu is Pitt toegewijd aan een leven zonder alcohol.

Om van zijn verslaving af te komen, bracht hij onder meer anderhalf jaar lang een bezoek aan een praatgroep voor mannelijke lotgenoten. Hun kwetsbaarheid raakte hem. "Elke man die daar zat was open en eerlijk op een manier die ik nog nooit had meegemaakt", vertelt Pitt. "Het was een veilige plek waar niemand veroordeeld werd".

Pitt is ook blij dat niemand van zijn groep zijn verhaal heeft verkocht aan de roddelbladen. "Het was echt fijn om een lelijke kant van jezelf te kunnen laten zien", zegt hij. "Dat vond ik echt waardevol".

NieuwsFilm

meest populair