Algemeen

Welke acteurs zijn in welke rollen te zien in 'The Joker'?

Hier een overzicht van de cast en hun personages!

door Steven van der Vegt om 14:49 in Algemeen
Onlangs ging The Joker in première op het filmfestival in Venetië. De film werd hier erg positief ontvangen en kreeg een staande ovatie van maar liefst tien minuten toen de aftiteling begon.

Nu de film haar eerste vertoning heeft gehad, is er ook al meer duidelijk over de acteurs en hun personages in de film over de bekende Batman-schurk. Hieronder volgt een overzicht.


Joaquin Phoenix als Arthur Fleck/The Joker
De vertolking van Joaquin Phoenix als The Joker wordt al gezien als een Oscarkandidaat. Hij speelt de rol van Arthur Fleck, een mislukte komiek die wordt verstoten door de samenleving en de transformatie naar The Joker maakt.


Robert De Niro als Murray Franklin
In een verwijzing naar zijn rol in The King of Comedy , is Robert De Niro te zien als talkshow-host Murray Franklin. Arthur wordt eerst belachelijk gemaakt bij de show van Murray, maar dan komt hij terug bij de show als The Joker en liggen de kaarten heel anders.


Zazie Beetz als Sophie Dumond
Zazie Beetz speelt het personage Sophie Dumond, die geen basis heeft in de comics. Ze is een single moeder en het liefje van Arthur voordat hij de transformatie naar The Joker maakt.


Marc Maron als Ted Marco
Komiek Marc Maron is open over het feit dat hij geen fan is van superheldenfilms, maar accepteerde deze rol om met Robert De Niro samen te werken. Hij speelt dan ook degene die de gasten boekt voor de talkshow van De Niro's personage en daarmee de verantwoordelijke is dat The Joker als gast bij de show komt.


Brett Cullen als Thomas Wayne
Eigenlijk zou deze rol naar Alec Baldwin gaan, maar het mocht niet zo zijn. De rol wordt nu vertolkt door Brett Cullen. In deze film leeft de vader van Bruce Wayne nog en speelt hij een belangrijke rol in het leven van Gotham. Hij krijgt het zelfs aan de stok met Arthur Fleck.


Frances Conroy als Penny Fleck
De moeder van Arthur Fleck, Penny, wordt gespeeld door Frances Conroy. In tegenstelling tot wat we vaak zien bij een psychopaat in films, heeft Arthur een hele goede en liefdevolle relatie met zijn moeder.


Brian Tyree Henry als Arkham State Hospital-medewerker
Acteur Brian Tyree Henry heeft een wat mysterieuzere rol in de film, als medewerker van het Arkham-ziekenhuis. Een gesprek dat hij met Arthur heeft, lijkt gevolgen te hebben op de aanstaande transformatie naar The Joker.


Dante Pereira-Olsen als Bruce Wayne
Wie bang was dat de (toekomstige) Batman niet te zien is in deze Joker-film, kan gerustgesteld ademhalen. We zien echter een nog zeer jonge Bruce Wayne, gespeeld door de 9-jarige acteur Dante Pereira-Olsen.


Shea Whigham als Detective Burke
Shea Whigham is als Detective Burke de politieman die The Joker op de hielen zit, nadat Arthur Fleck volledig is opgegaan in zijn nieuwe identiteit.

Douglas Hodge als Alfred Pennyworth
Naast Thomas Wayne, zal ook de bekende butler van de Wayne-familie in deze film te zien zijn, Alfred Pennyworth. Deze keer zal de rol vertolkt worden door Douglas Hodge.

Wie de tot dusver uitgekomen trailers goed bekijkt, zal het merendeel van bovenstaande acteurs terug kunnen vinden. Check de trailers dus nog eens, nu je weet welke acteurs welke personages zijn en misschien kom je dan al meer te weten van deze trailers!0 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

NieuwsFilm

meest populair