Dakota Fanning reageert op beschuldiging 'whitewashing' na aannemen moslimrol

In 'Sweetness in the Belly' reist haar personage af naar Ethiopië waar een burgeroorlog op het punt van uitbreken staat.

Hollywoodster Dakota Fanning ligt behoorlijk onder vuur en wordt beschuldigd van 'whitewashing' vanwege haar rol in Sweetness in the Belly. Fanning speelt een Ethiopische moslimvrouw in die prent en dat vinden veel mensen ongepast. Zij menen dat een daadwerkelijk moslima gecast had moeten worden. Fanning verdedigt zichzelf in een reactie.

"Ik wil graag even het een en ander ophelderen", begint Fanning haar verklaring op Instagram. "In mijn nieuwe film [Sweetness in the Belly, red.] speel ik niet een Ethiopische, maar een Britse vrouw wiens ouders haar op zevenjarige leeftijd hebben achtergelaten in Afrika en die is opgevoed als moslim".

In de film reist haar personage, genaamd Lilly, af naar Ethiopië, waar een burgeroorlog op het punt van uitbreken staat. "Ze wordt gedwongen om naar 'huis' te gaan, dus naar Engeland. Uit dat land komt ze vandaan, maar ze kent het niet".

De actrice legt uit dat Sweetness in the Belly gebaseerd is op een gelijknamig boek van Camilla Gibb, waarin een witte moslima, die werkt als verpleegster, centraal staat.

"Deze film is deels gedraaid in Ethiopië, geregisseerd door een man uit Ethiopië en veel Ethiopische vrouwen hebben een rol in de film", vervolgt ze. Volgens Fanning was het een 'eer' om aan dit project te mogen werken. "De film gaat over wat het betekent om een thuis te hebben voor mensen die zich verdrongen voelen en de families en gemeenschappen die zij vinden en die hen wel omarmen".

NieuwsFilm

meest populair