Scarlett Johansson is kritiek rondom casting zat en wil verder

Scarlett Johansson is kritiek rondom casting zat en wil verder

Johansson geeft de microfoon liever door.

Scarlett Johansson heeft al een paar keer onder vuur gelegen vanwege haar casting in minderhedenrollen. In een recent interview met het tijdschrift As If gooide ze opnieuw olie op het vuur door te stellen dat een acteur iedere rol zou mogen spelen. Johansson wil de ophef liever achter zich laten, zo blijkt uit een nieuw portretinterview met The Hollywood Reporter.

Johansson hekelt de toenemende politieke correctheid in Hollywood. Die maakt het werk van een acteur niet makkelijker. In het verleden kreeg Johansson kritiek op haar rol in de animeverfilming Ghost in the Shell (2017). Daarin speelde ze een oorspronkelijk Japans personage. Johansson werd vorig jaar ook gecast als transgenderman in Rub & Tug, maar trok zich terug na een storm van kritiek van activisten.

Na alle recente ophef publiceerde Johansson een statement waarin ze zei te begrijpen dat niet elke acteur dezelfde kansen heeft gekregen als zij.

In haar interview met The Hollywood Reporter werd haar gevraagd of ze nog eens terug wil blikken op die ophef, maar daar heeft Johansson geen trek in. "Er zijn andere stemmen die meer te zeggen hebben over dit onderwerp en waarschijnlijk een microfoon kunnen gebruiken", zegt ze. "Ik denk dat ik genoeg heb gezegd hierover".

NieuwsFilm

meest populair