'Joker' gaat mogelijk alle records breken voor R-Rated films

'Joker' gaat mogelijk alle records breken voor R-Rated films

De site Box Office Pro spreekt deze verwachting uit.

Met nog een paar weken te gaan tot de release, is het wachten op Joker. Dat voelt zwaar, vooral nu de film zo ontzettend goed scoort bij critici. Sommigen noemen de film van regisseur Todd Phillips, met hoofdrol voor Joaquin Phoenix, zelfs een meesterwerk. En dat heeft invloed op de box office.

De site Box Office Pro stelt dat de film mogelijk alle records gaat breken van R-Rated films. Analist Shawn Robbins stelt dat het heel waarschijnlijk is dat de film meer dan honderd miljoen dollar opbrengt in zijn openingsweekend, wat een absoluut record is. Dat overigens ook als je kijkt naar alle releases in oktober; Venom is (voor alle ratings) recordhouder met 80,3 miljoen dollar.

Heel positief
"Online lijkt de hype te bestaan en ook bij onze metingen lijkt het erop dat de film interesse heeft bij heel wat verschillende demografieën, net zoals die andere enge clownfilm van Warner Bros. in september 2017 had," aldus Robbins. "We blijven voorzichtig in de verwachtingen, want deze R-Rated film zal mogelijk het publiek verdelen. Hoe dan ook, lijkt het goed mogelijk dat de film als eerste ooit in oktober meer dan 100 miljoen dollar opbrengt in zijn openingsweekend."

De film komt op 3 oktober uit in de bioscoop.

NieuwsFilm

meest populair