Algemeen

DC-film 'Joker' wint zeer verrassend de Gouden Leeuw!

Tijdens het Filmfestival van Venetië heeft de DC-film Joker de Gouden Leeuw gewonnen.

door Bram de Groot om 10:20 in Algemeen
Een paar dagen geleden ging de DC-film Joker met veel succes in première tijdens het Filmfestival van Venetië. Vooral de rol van acteur Joaquin Phoenix (The Master, Walk the Line) werd uiterst sterk ontvangen. Nu heeft de film ook de hoofdprijs van het filmfestival bemachtigd.

Na de vertoning van de film was er al een staande ovatie van acht minuten en nu is er dus ook de Gouden Leeuw. Deze werd in ontvangst genomen door regisseur Todd Phillips en Phoenix. De acteur won niet de prijs voor Beste acteur. Dit overigens doordat het reglement dit tegenhoudt. Die prijs ging naar de Italiaanse acteur Luca Marinelli voor zijn hoofdrol in het drama Martin Eden.


Onderbouwing van jury
"Ze hebben een stripboekmythologie beetgepakt die al op zoveel manieren is verschenen, en ze hebben deze weerlegd en nieuw leven ingeblazen," aldus jurylid Mary Harron. "Met een fantastisch optreden van Joaquin Phoenix." Alle uitgereikte grote prijzen:

Beste film: Joker - Todd Phillips
Grand Jury Prize: J'Accuse - Roman Polanski
Beste acteur: Luca Marinelli - Martin Eden
Beste actrice: Arina Ascaride - Gloria Mundi
Beste regisseur: Roy Andersson - Om Det Oändliga
Beste jonge acteur - Toby Wallace Babyteeth
Speciale Juryprijs: La Mafia non è più quella di una volta
Beste scenario: No. 7 Cherry Lane3 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Raoulm

Avatar

Was al zo benieuwd naar deze film en nu na alle recensies en deze prijs, kan ik echt niet wachten.

Maac

Avatar

Blij dat deze film het waar lijkt te maken. Na die wanhopige poging van Jared Leto kunnen we best weer een goede Joker gebruiken. Hopelijk blijft het bij deze film en laat Phoenix het Batman-universum voor wat het is.
Quit while you’re ahead.

Mav Damian

Avatar

Maac "Hopelijk blijft het bij deze film en laat Phoenix het Batman-universum voor wat het is"
Imho hij was eens in gesprek voor de rol van Doctor Strange in de Marvel Cinematic Universum. De reden dat hij het waarschijnlijk negeerde was omdat het om een contract ging voor meerdere malen. Iets wat hij blijkbaar niet wouw. Hij staat bekend voor zijn rollen maar eenmalig te spelen dus ik geloof niet dat hij de rol van de Joker terug zou spelen.

NieuwsFilm

meest populair