Video

Trailer 'Doctor Sleep' - de volgende Stephen King-film!

Het vervolg op 'The Shining' van Stanley Kubrick.

door Bram de Groot om 18:59 in Video
Nu It: Chapter Two in de bioscoop draait kunnen de fans alvast een beetje gaan uitkijken naar de volgende Stephen King-boekverfilming. Dit wordt Doctor Sleep, een vervolg op het gelijknamige boek en de verfilming The Shining uit 1980 van regisseur Stanley Kubrick. Hieronder zie je de nieuwe trailer!

Het is Ewan McGregor die de opgegroeide Danny Torrance speelt. Hij is ondertussen volwassen, maar draagt het trauma van het Overlook Hotel nog steeds met zich mee. Hij lijkt een weerspiegeling van zijn vader, maar met drank weet hij de 'shining'-krachten te onderdrukken. Als hij een band krijgt met een meisje (Kyliegh Curran) met bovennatuurlijke krachten, belandt hij in een strijd met een sekte die het meisje wilt doden om haar krachten van haar af te nemen.


Doctor Sleep is na Pet Sematary en It: Chapter Two de derde grote King-film in 2019 en is geregisseerd door Mike Flanagan, bekend van de films The Haunting of Hill House en de King-film Gerald's Game die in 2017 op Netflix verscheen.

Vanaf 7 november draait de bovennatuurlijke horrorthriller in de Nederlandse bioscoopzalen.

7 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Spider-fan

Avatar

Ik vraag me af of de castlijst al compleet is, want ik zie alleen Abra's moeder Lucy (of Lucia eigenlijk) staan, niet haar vader David en overgrootmoeder Concetta. Billy Freeman is een veel oudere man in het boek.
Je ziet wel dat Flanagan acteurs uit zijn eerdere films terughaalt, zoals Jacob Tremblay (Before I Wake), Bruce Greenwood en Carel Struycken (beide uit Gerald's Game).

CaptainCab

Avatar

@Spider-fan Welke castlijst? Want IMDb bijvoorbeeld wordt geüpdate door users. De lijst is daar meestal pas compleet, als de aftiteling gezien is in de bioscoop.

Chris23

Avatar

Door die groene filter of color grading, of hoe dat ook heet, ziet alles er (juist sfeerloos en) goedkoop uit, vind ik altijd.
En we gaan in deel 2 voor jumpscares i.p.v. psychologisch zo te zien??

Spider-fan

Avatar

CaptainCab:

Maar wat ik vreemd vind is dat zo goed als alle rollen, inclusief de kleinste bijrol (zelfs uncredited) al op IMDb staan, maar dat er dan nog hoofdrollen missen.

Goku32

Avatar

Willen ze meer geld op halen met deze film, dan hadden ze het gewoon The shinning 2 moeten noemen

Spider-fan

Avatar

Goku32:

Dat zou juist op een goedkope cash-in lijken. En het zou de verwachtingen nog hoger leggen. Nu geeft het niet de indruk dat het het origineel perse wil evenaren (sowieso vrijwel onmogelijk), maar juist zijn eigen ding probeert te zijn.

NieuwsFilm

meest populair