Celebrity

Morgan Freeman weigerde oorspronkelijk einde van 'The Shawshank Redemption'

Uiteindelijk legde de regisseur zich neer bij de wens van de acteur.

door Wouter Drummen om 09:39 in Celebrity
Het is een van de beroemdste films aller tijden, maar de laatste scène van The Shawshank Redemption had er heel wat anders uit kunnen zien. De film is alweer 25 jaar oud. Voor deze speciale gelegenheid liet een van de hoofdrolspelers, Morgan Freeman, een nieuw weetje los over de film.

In de film speelt de met een Oscar bekroonde Freeman Ellis 'Red' Redding, die op het einde van de film eindelijk vrijkomt en herenigd wordt met zijn goede vriend Andy Dufresne (Tim Robbins) in Zihuatanejo, Mexico. De regisseur van de film, Frank Darabont, had echter een ander einde in gedachte dan dat wat we kennen, maar daar was de 82-jarige Freeman het toen niet mee eens.

Meningsverschil
''Frank dacht dat het een goed idee was dat ik de mondharmonica zou spelen die Andy me eerder in de film gegeven had. Maar dat weigerde ik. Ik vond het een stompzinnig idee, cliché, onnodig en overkill''. Uiteindelijk besloot de regisseur dan toch de scène te veranderen. Zo eindigt de film met Andy die zich omdraait en Red aan ziet komen lopen.

Desondanks heeft Freeman alleen maar goede woorden over de film, die hij ziet als een van de beste uit zijn bijna 50-jaar lange carrière: ''Ik wilde gewoon een rol in die film, wat ze ook mocht zijn. Toen ik de eerste keer het script las, was ik er helemaal ondersteboven van. Ik belde meteen mijn agent op en zei dat hij mij onmiddellijk een rol moest bezorgen in de film''.

Weetjes
Interesse in meer bijna onbekende weetjes van The Shawshank Redemption? Klik dan hier!

8 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Alpha80

Avatar

Blijft 1 van mijn favoriete films allertijden.

Goku32

Avatar

1 van mijn favoriete films aller tijden.

chefry1983

Avatar

Geweldige film en staat verdient op nummer één in mijn favorieten lijst

Spider-fan

Avatar

The Shining van Stephen King had ook een ander einde. Wendy ligt in een ziekenhuis na ontsnapt te zijn uit het hotel en Ullman, de manager, komt langs. Hij geeft Danny de tennisbal waar Jack mee gooit in de film en zegt dat het lichaam van Jack niet gevonden kan worden.
De projectionisten van de theaters waar de film toen draaide moesten deze scène er zelf uitknippen. Vervolgens werd het materiaal naar de studio teruggestuurd. Het schijnt dat Kubrick het heeft laten vernietigen en het schijnt ook niet op de aankomende 4K blu-ray van de film te staan.

Maac

Avatar

Se7en is hier een erg goed voorbeeld van. Dit einde was ook bijna niet doorgegaan en dat was doodzonde geweest.

Sunspot

Avatar

Tien jaar geleden met familie gekeken, vrienden, ouderlijk huis.

Was echt goed, en iedereen keek ook echt, niet doorheen praten of zo, viel me wel op

ZaphodBeeblebrox

Avatar

Fantastische film. Kun je gewoon niks verkeerd over zeggen.

nieuwslaatste nieuws

meest populair