Celebrity

Morgan Freeman weigerde oorspronkelijk einde van 'The Shawshank Redemption'

Uiteindelijk legde de regisseur zich neer bij de wens van de acteur.

door FilmTotaal om 09:39 in Celebrity
Het is een van de beroemdste films aller tijden, maar de laatste scène van The Shawshank Redemption had er heel wat anders uit kunnen zien. De film is alweer 25 jaar oud. Voor deze speciale gelegenheid liet een van de hoofdrolspelers, Morgan Freeman, een nieuw weetje los over de film.

In de film speelt de met een Oscar bekroonde Freeman Ellis 'Red' Redding, die op het einde van de film eindelijk vrijkomt en herenigd wordt met zijn goede vriend Andy Dufresne (Tim Robbins) in Zihuatanejo, Mexico. De regisseur van de film, Frank Darabont, had echter een ander einde in gedachte dan dat wat we kennen, maar daar was de 82-jarige Freeman het toen niet mee eens.

Meningsverschil
''Frank dacht dat het een goed idee was dat ik de mondharmonica zou spelen die Andy me eerder in de film gegeven had. Maar dat weigerde ik. Ik vond het een stompzinnig idee, cliché, onnodig en overkill''. Uiteindelijk besloot de regisseur dan toch de scène te veranderen. Zo eindigt de film met Andy die zich omdraait en Red aan ziet komen lopen.

Desondanks heeft Freeman alleen maar goede woorden over de film, die hij ziet als een van de beste uit zijn bijna 50-jaar lange carrière: ''Ik wilde gewoon een rol in die film, wat ze ook mocht zijn. Toen ik de eerste keer het script las, was ik er helemaal ondersteboven van. Ik belde meteen mijn agent op en zei dat hij mij onmiddellijk een rol moest bezorgen in de film''.

Weetjes
Interesse in meer bijna onbekende weetjes van The Shawshank Redemption? Klik dan hier!

NieuwsFilm

meest populair