Venom-bedenker steunt Marvel/Sony-breuk rondom Spider-Man

Venom-bedenker steunt Marvel/Sony-breuk rondom Spider-Man

En niet vanwege zijn personage.

Venom-bedenker Todd McFarlane, ook bedenker van Spawn, steunt de breuk tussen Marvel Studios en Sony Pictures. Simpel gezegd vind hij het goed voor de verspreiding van de verschillende filmfranchises.

Tijdens FAN EXPO Canada sprak McFarlane kort over de breuk. Zijn steun lijkt duidelijk te maken dat hij weinig heeft met het steeds groter wordende Marvel-filmuniversum van Marvel Studios en Walt Disney:


"Als je Netflix, Hulu, Amazon of HBO bent, zie alleen maar films met de titel "Avengers" en die verdienen al het geld. Daarom willen die partijen ook comicfilms. Ze moeten echter wel de allergrootste merken laten vallen. Want als ze geen Disney of Warner Bros. zijn, krijgen ze deze gewoon niet."

Meer verdeling van de filmfranchises
En daar heeft McFarlane uiteraard een punt. Walt Disney had bijna alle Marvel-rechten weer in handen. Zonder Spider-Man zou Sony uiteindelijk geen echte filmfranchise kunnen opbouwen. Sony heeft echter zijn eigen plan getrokken en gaat Tom Hollands Spider-Man integreren in zijn Sony's Marvel Universe, met op dit moment films als Venom (2018) en Morbius (2020).

Overigens zei McFarlane ook dat studio's op dit moment doorlopend rechten kopen van comic-titels die op den duur zouden moeten uitgroeien tot een nieuwe franchise. Denk dan aan het gefaalde Hellboy, het toekomstige Bloodshot en misschien zelfs McFarlane's eigen Spawn-reboot.

NieuwsFilm

meest populair