Algemeen

Venom-bedenker steunt Marvel/Sony-breuk rondom Spider-Man

En niet vanwege zijn personage.

door Bram de Groot om 22:30 in Algemeen
Venom-bedenker Todd McFarlane, ook bedenker van Spawn, steunt de breuk tussen Marvel Studios en Sony Pictures. Simpel gezegd vind hij het goed voor de verspreiding van de verschillende filmfranchises.

Tijdens FAN EXPO Canada sprak McFarlane kort over de breuk. Zijn steun lijkt duidelijk te maken dat hij weinig heeft met het steeds groter wordende Marvel-filmuniversum van Marvel Studios en Walt Disney:


"Als je Netflix, Hulu, Amazon of HBO bent, zie alleen maar films met de titel "Avengers" en die verdienen al het geld. Daarom willen die partijen ook comicfilms. Ze moeten echter wel de allergrootste merken laten vallen. Want als ze geen Disney of Warner Bros. zijn, krijgen ze deze gewoon niet."

Meer verdeling van de filmfranchises
En daar heeft McFarlane uiteraard een punt. Walt Disney had bijna alle Marvel-rechten weer in handen. Zonder Spider-Man zou Sony uiteindelijk geen echte filmfranchise kunnen opbouwen. Sony heeft echter zijn eigen plan getrokken en gaat Tom Hollands Spider-Man integreren in zijn Sony's Marvel Universe, met op dit moment films als Venom (2018) en Morbius (2020).

Overigens zei McFarlane ook dat studio's op dit moment doorlopend rechten kopen van comic-titels die op den duur zouden moeten uitgroeien tot een nieuwe franchise. Denk dan aan het gefaalde Hellboy, het toekomstige Bloodshot en misschien zelfs McFarlane's eigen Spawn-reboot.

5 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Xenolicker

Avatar

Van de ene kant zou ik het wel interessant vinden wanneer Spider-Man op zou duiken in het 'VenomVerse'. Van de andere kant wordt ik helemaal depressief bij de gedachte dat Tom Hollandvoor voor enige andere reden op zou duiken in het 'VenomVerse' behalve dan om onthoofd te worden door Venom op een bijtgrage manier. Laten we eerst maar eens kijken hoe het gaat met Tyrese Gibson...

Sunspot

Avatar

Ja, blijft zo jammer dat Fox is overgenomen.

En waar blijft Vaillaint met zijn Universe

ArnoQ

Avatar

Wat grappig is, is dat de Spiderman cartoons en comics in de jaren 90 velen malen populairder was dan de Avengers (die eigenlijk een soort tweederangs justice league waren).

Spiderman, of Spiderverse, had een hele waslijst van enemies en verhaallijnen; waaronder de Secret Wars waar Avengers te gast waren.

Blablazer

Avatar

Ik vind de Disney Spiderman echt niks. Tom Holland is fantastisch voor de jeugdige kijker. Iedereen noemt Tobey Maquire niks maar ik zie liever een volwassen Spiderman dan de zoveelste reboot. Plus deze Spiderman heeft het gewoon te makkelijk.

Ik ben het helemaal mee eens dat een bedrijf niet alles moet beheersen.

Sunspot

Avatar

^

Dat ook, hij heeft het te makkelijk, al die tech redt hem elke keer, Stark.

Spiderman moet meer solo, hij is superslim, heeft power, laat dat gweoon zien.

Dat gaan we bijna zeker krijgen straks bij Sony Smiley face

NieuwsFilm