Featured

Bioscooptips voor dit Halloween-seizoen!

Welke horrorfilms zijn de komende drie maanden een bioscoopbezoek waard?

door Steven van der Vegt om 16:42 in Featured
De zomer is nog maar net zijn uittrede aan het maken, of wij gaan het al over Halloween hebben. De griezelige feestdag beperkt zich in Hollywood namelijk niet enkel tot slechts één dag, maar duurt vanaf medio september een maand of drie. Natuurlijk laat de échte horrorfilmfanaat zich sowieso niet beperken tot slechts één avond!

We hebben een vijftal films voor jullie op een rijtje gezet, welke tussen nu en half november in de bioscoop verschijnen. Natuurlijk zijn er meer horrorfilms te zien gedurende dit tijdsbestek, maar wij focussen ons op deze vijf. Dat doen we gebaseerd op de trailers, eventuele recensies of vanwege het eerdere werk van sommige makers. Ook hebben we ons best gedaan de lijst zo gevarieerd mogelijk te houden: voor ieder wat wils!

De films staan in chronologische volgorde. Check de trailers om te kijken waar de film over gaat, daaronder geven wij toelichting waarom wij denken dat deze film de moeite waard kan zijn om in je agenda te zetten.

It: Chapter Two (5 september)

Het vervolg op het eerste deel uit 2017 is sinds kort al in de bioscoop te zien, zo is er ook al een recensie van de film op onze website te lezen. Ook al wordt de film niet zo warm ontvangen als zijn diens voorganger, is het nog altijd een prima opener voor dit Halloween-seizoen. De film bevat genoeg akelige momenten, veel sterk acteerwerk en met name Bill Skarsgard is weer fenomenaal als Pennywise.

Ready Or Not (24 oktober)

Deze horror-komedie draait al in de Amerikaanse bioscopen en werd daar zeer enthousiast ontvangen. Critici vergeleken de film met o.a. The Cabin In The Woods en Shaun of the Dead en horroriconen Stephen King, R.L. Stine en Guillermo Del Toro spraken hun enthousiasme over de film uit. Wie zijn horror graag met een goede scheut zwarte humor geserveerd krijgt, kan dus naar deze film uitkijken.

Haunt (24 oktober)

Op het eerste oog lijkt dit een simpele tienerhorror die we al vaker zagen. Het feit dat deze film uit de pen van de scenaristen komt die vorig jaar nog verantwoordelijk waren voor de hit A Quiet Place, maakt het echter al iets interessanter. De trailer ziet er ook best goed uit en wordt akeliger naarmate je verder kijkt. Het lijkt erop dat de film de liefhebber van jaren '80 en '90 horror in elk geval we zou kunnen bekoren. Wie weet helpt deze film mee aan de terugkeer van de slasher!

Doctor Sleep (7 november)

Een vervolg op de horrorklassieker The Shining maken is een loodzware taak. Er is echter geen reden om de vrezen voor een schaamteloze 'cash grab'. De film is gebaseerd op het boek dat van Stephen King, die in 2013 een vervolg op zijn eigen meesterwerk pende. Deze verfilming zal zowel een boekverfilming als een vervolg op Stanley Kubrick's The Shining zijn. Daarbij staat Mike Flanagan achter het roer, die al eerder succesvol King's werk wist te verfilmen en vorig jaar verantwoordelijk was voor de Netflix-serie The Haunting of Hill House.

The Lodge (14 november)

Als laatste nog een kleinere release. Deze ging al op Sundance in première dit jaar en wist daar te imponeren. Deze sferische psychologische horror, die zich afspeelt in een afgelegen loge omringt door sneeuw, lijkt een enorme nagelbijter te zijn. Een film voor de horrorliefhebber die graag iets anders wil dan de (iets) grotere releases die op deze lijst staan.

Alvast veel griezelplezier in de bioscoop de komende maanden! Welke films uit de lijst lijken jullie wat? Of zijn er films die jullie gehoopt hadden op de lijst te zien, maar die er niet opstaan?

6 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Psycho-M

Avatar

Ready or not lijkt me een heerlijke zwartgallige horror komedie.
Ik mis wel The Lighthouse die misschien meer thriller dan horror is, maar die zeer positief ontvangen wordt.
Ik mis ook Zombieland Double Tap in de lijst. De eerste Zombieland was een redelijk onverwacht succes en ik hoop dat de tweede minstens zo leuk wordt.
Nog een zombie komedie waar ik naar uitkijk is Little Monsters met Lupita Nyong'o en Josh Gad. De trailer is in ieder geval erg grappig en heeft mijn interesse wel gewekt.

Mav Damian

Avatar

^ Ik weet niet of the Lighthouse dit jaar in België of Nederland te zien is.

Thiver

Avatar

Klopt, The Lighthouse komt hier pas in februari uit. Zombieland: Double Tap staat gepland voor 21 november, al sluit ik niet uit dat die release kan komen te vervallen als de film elders niet succesvol genoeg blijkt. Vergeet niet dat het eerste hier ook nooit is uitgekomen.

Psycho-M

Avatar

Jullie hebben gelijk heren.
The Lighthouse komt inderdaad pas in februari hier in de bios.
Wel jammer dat dat pas zo laat is

jeffreydevil

Avatar

ombieland Double Tap komt te laat uit voor HALLOWEEN-SEIZOEN!

Goku32

Avatar

Alleen it Chapter 2 was wel de vermakelijke film. Maar kan je spreken over Halloween nee, want de film draaid al in de bioscopen

NieuwsFilm

meest populair