Algemeen

Regisseur 'Joker' reageert op gerucht dat Leonardo DiCaprio eerste keus was voor de rol

Regisseur Todd Phillips reageert op een eerder gerucht.

door Jeffrey Kouters om 19:07 in Algemeen
In Joker kruipt topacteur Joaquin Phoenix in de huid van de bekende Batman-nemesis. In een nieuw interview reageert regisseur Todd Phillips op het gerucht dat hij oorspronkelijk niemand minder dan Leonardo DiCaprio op het oog had voor de iconische rol.

Joaquin Phoenix was Todd Phillips' eerste en enige keus voor de rol van Arthur Fleck. Dat vertelt hij in een interview met The New York Times. "We hebben deze film geschreven voor Joaquin", legt hij uit. Daarmee ontkracht Phillips dus het eerdere gerucht dat Warner Bros. aanvankelijk Leonardo DiCaprio wilde benaderen.

Overtuigingskracht
Volgens Phillips was het niet makkelijk om Phoenix te overtuigen om de rol aan te nemen. "Hij stond niet te springen om een pak aan te trekken in een stripboekfilm", vertelt hij. "Ik heb jarenlang gewacht op zijn instemming, maar hij bleef maar vragen stellen", vervolgt de filmmaker. "Ik heb er alles aan gedaan om hem over te halen".


Joker draait vanaf 3 oktober in de Nederlandse bioscopen.

10 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Goku32

Avatar

Gelukkig is dat gelukt want hij is geweldig

Khalidmocro

Avatar

Tis ook 1 van de betere acteurs die er zijn

Blablazer

Avatar

Once upon a time in Hollywood was toch zeker een heerlijke film. Leonardo DiCaprio is zeker een topacteur. Ik moet Joker nog gaan kijken.

Marvelfan200986

Avatar

Vind ik raar want ik zie Leonardo Dicaprio niet als een goede joker gelukkig is het Joaquin Phoenix.

Goov25

Avatar

Phoenix is een veel sterkere acteur voor een rol als deze, dan DiCaprio.

Sunspot

Avatar

^

Ja, denk dat ik DiCaprio ook niet echt serieus zou kunnen nemen, heb ik bij veel rollen van DiCaprio, alsof hij teveel zijn best doet, overacting

STYD

Avatar

DiCaprio had het ook goed kunnen doen. Dat is ook een acteur die all the way gaat. Maar ik denk toch dat hij net iets te bekend is. Phoenix is heel goed maar qua status is DiCaprio toch bekender.

Dus ben ontzettend blij dat Phoenix de rol van the joker speelt.

MikeyMo

Avatar

Ik heb die Joaquin Phoenix nooit wat aan gevonden eigenlijk

Master Of Films

Avatar

DiCaprio is ook goed, maar wel een andere soort acteur.
Mensen die The Master van van P.T.Anderson hebben gezien, weten wat Phoenix in staat is om een goeie Joker neer te zetten.

Baba Yaga

Avatar

Ik ben een groot fan van Dicaprio. Het is een geweldige acteur die rollen uitkiest zoals geen ander. Als dicaprio in een film zit dan weet je dat het goed is. Dat gezegd hebbende, Phoenix is de beste acteur ter wereld wat mij betreft. Er is geen rol die Dicaprio beter kan spelen dan hem. Ik ben geen fan van comic book movies maar ik kijk heel erg uit naar deze film vanwege phoenix.

NieuwsFilm

meest populair