Celebrity

Magere Joaquin Phoenix wilde juist gigantisch aankomen voor 'Joker'

En hij wilde geen Batman-link, maar de regisseur wist hem te overtuigen.

door FilmTotaal om 17:14 in Celebrity
Joker is tot nu toe gigantisch goed onthaald. Zo krijgt de film vrijwel alleen maar goede recensies en wist hij zelfs de Gouden Leeuw te winnen in Venetië. Vooral Joaquin Phoenix weet hoge ogen te gooien met zijn Joker, maar als het aan de acteur had gelegen zou deze er heel wat anders uitgezien hebben...

Voor zijn rol is Phoenix namelijk gigantisch afgevallen: maar liefst bijna 25 kilo in een paar weken tijd. Phoenix wilde echter juist gigantisch aankomen en gaan voor een dikke Joker, maar dat stond regisseur Todd Philips niet toe: "Ik begrijp Joaquin volledig. Hij heeft slechte ervaringen met snel veel afvallen en vindt het een vreselijke manier van leven. Ik stond er echter op en hij legde zich bij mijn beslissing neer".

Geen Batman-link
Iets wat Phoenix eigenlijk ook niet wilde was een link met Batman. Zo hield hij niet van de expliciete connectie met de wereld van DC-comics. Dit liet de regisseur weten: "Joaquin sprak de naam 'Thomas Wayne' niet graag uit'' begint Phillips. "Hij zou meer op zijn gemak zijn geweest als de film Arthur heette en niks met de comics te maken had. Volgens mij begreep hij de connectie echter uiteindelijk wel en stelde hij ze zelfs op prijs".

NieuwsFilm

meest populair