Algemeen

Paul Feig moet het Dark Universe van Universal gaan redden

Is de regisseur van 'Bridesmaids', 'The Heat', 'Spy' en 'Ghostbusters' DE man?

door Arjen Rooseboom om 21:29 in Algemeen
Deadline meldt dat Universal Pictures en Emmy-genomineerde schrijver/regisseur Paul Feig samenwerken aan een nieuwe monsterfilm getiteld Dark Army. Feig zal ook deze film schrijven en regisseren, naar een origineel idee van hemzelf.

Het ooit met veel bombarie aangekondigde Dark Universe is misschien zo goed als dood, maar dat weerhoudt de studio er niet van om het over een andere boeg te gooien. Vooralsnog zijn er geen plannen om verbindingen te maken met een veel groter 2.0 universum, maar wie weet...

De afgelopen jaren waren niet gemakkelijk voor monsters in de bioscoop. In 2017 wist Tom Cruise niet te slagen met zijn blockbuster The Mummy, in 2018 kwam het stroef presterende Pacific Rim: Uprising uit en eerder deze zomer was ook het vervolg Godzilla: King Of The Monsters niet het grote kassucces waar stiekem op gehoopt werd.

Monstermengelmoes
Het eerstvolgende project dat het mag gaan proberen, is Leigh Whannell's The Invisible Man van studio Blumhouse. Of Feig's Dark Army letterlijk daarop aansluit moet nog blijken, al is wel bevestigd dat hij nieuwe wezens gaat introduceren in het rijk der griezels naast klassieke schepsels uit de bibliotheek (o.a. Dracula, Frankenstein en The Wolfman).

10 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Robbepost

Avatar

Universum technisch heeft Paul zijn achternaam mee. Net een e te kort.
Zal wel moeilijk worden om er na misbaksel The Mummy nog wat van te maken.

Ang3l

Avatar

Had iemand verwacht dat dit wel een succes zou worden dan?

Chrischzz

Avatar

Dit soort films, zoals de Mummy, Invisble Man etc moeten gewoon klein blijven. Je moet ze niet in een universum willen proppen, of iig, niet tegelijk.

Tuurlijk kan je verwijzingen maken naar bv andere monsters dmv kleine dingetjes enzo. Maar kleinschalig werkt wel het beste.

Sparrow_LW

Avatar

Waarom moet alles een "universum" zijn tegenwoordig.... dat het Marvel geen windeieren heeft gelegd, wil niet niet zeggen dat je dat met alle films kunt of moet doen...

SeanDeNiro

Avatar

Paul Feig is eigenlijk een vrouw. Een feministische griezelfilm gaat net zo min werken als een feministische Ghostbusters.

Decepticon

Avatar

Wie zegt dan dat dit in die universe valt of over één van de bekende Universal monsters gaat? Dat staat nergens, het kan gewoon over een willekeurige film over een willekeurig monster gaan.
Maar met Feig aan het heb ik er al geen vertrouwen in, bij de kop van dit artikel moest ik mijn hoofd al schudden.

Zoals Chrischzz al zegt, deze monster films moeten kleinschalig zijn, je moet er geen grote blockbuster films van maken, dat werkt niet.

Sunspot

Avatar

Waren nogal saaie films, begon met Dracula.

Weet niet, miste gewoon iets, was het allemaal net niet, of slecht, matig.

Daanminator

Avatar

Mummy heb ik me erg mee vermaakt, nu alleen nog de leeftijd wat omhoog en geen pg-13 sausje.

NieuwsFilm

meest populair