Paul Feig moet het Dark Universe van Universal gaan redden

Is de regisseur van 'Bridesmaids', 'The Heat', 'Spy' en 'Ghostbusters' DE man?

Deadline meldt dat Universal Pictures en Emmy-genomineerde schrijver/regisseur Paul Feig samenwerken aan een nieuwe monsterfilm getiteld Dark Army. Feig zal ook deze film schrijven en regisseren, naar een origineel idee van hemzelf.

Het ooit met veel bombarie aangekondigde Dark Universe is misschien zo goed als dood, maar dat weerhoudt de studio er niet van om het over een andere boeg te gooien. Vooralsnog zijn er geen plannen om verbindingen te maken met een veel groter 2.0 universum, maar wie weet...

De afgelopen jaren waren niet gemakkelijk voor monsters in de bioscoop. In 2017 wist Tom Cruise niet te slagen met zijn blockbuster The Mummy, in 2018 kwam het stroef presterende Pacific Rim: Uprising uit en eerder deze zomer was ook het vervolg Godzilla: King Of The Monsters niet het grote kassucces waar stiekem op gehoopt werd.

Monstermengelmoes
Het eerstvolgende project dat het mag gaan proberen, is Leigh Whannell's The Invisible Man van studio Blumhouse. Of Feig's Dark Army letterlijk daarop aansluit moet nog blijken, al is wel bevestigd dat hij nieuwe wezens gaat introduceren in het rijk der griezels naast klassieke schepsels uit de bibliotheek (o.a. Dracula, Frankenstein en The Wolfman).

NieuwsFilm

meest populair