Celebrity

Stuntvrouw 'Resident Evil' wil geld zien na catastrofaal ongeluk

Olivia Jackson verloor haar linkerarm en werd kunstmatig in coma gehouden.

door FilmTotaal om 17:41 in Celebrity
Een Britse stuntvrouw, die meerdere verwondingen heeft overgehouden aan het draaien van een motorstunt voor Resident Evil: The Final Chapter (2016), klaagt de producenten van die film aan, omdat ze meent destijds onvoldoende medische hulp te hebben gehad. Let op: Dit artikel bevat foto's die als onprettig kunnen worden ervaren.

Olivia Jackson werkte als stuntdubbel voor actrice Milla Jovovich, die de rol van Alice speelt in de franchise. Tijdens het opnemen van een stuntscène in Zuid-Afrika, crashte Jackson met haar motor tegen een cameraopstelling die niet op tijd omhoog was getrokken. Dat valt te lezen in de rechtbankpapieren die haar advocaat eerder deze week heeft ingediend.


Zwaargewond
De stuntvrouw verloor onder meer haar linkerarm en ook haar wang lag volledig open. Haar leven stond naar eigen zeggen op het spel en om de benodigde levensreddende operaties uit te kunnen voeren, moesten de artsen haar in een kunstmatige coma brengen.

Jackson verwijt de producenten dat zij 'geld verkozen boven veiligheid'. Volgens Jackson stond er voor die bewuste draaidag eigenlijk een vechtscène op de planning, maar werd op het laatste moment besloten om een 'gevaarlijke en technisch complexe motorstunt' te filmen.

Afspraken niet nagekomen
De producenten zouden haar mondeling hebben toegezegd haar medische kosten te betalen, maar deze afspraak schijnen zij niet na te zijn gekomen. Daarom zit er volgens Jackson niets anders op dan haar werkgevers aan te klagen.

Jackson beweert ook dat de producenten haar verzekerden een goede verzekering te hebben afgesloten, maar ook dat bleek volgens de stuntvrouw niet het geval. Uiteindelijk kreeg ze slechts een luttele 33.000 dollar uitbetaald en dat was onvoldoende om alle dure operaties te kunnen bekostigen.


Jackson zou nog aanvullende behandelingen nodig hebben om verder - voor zover dat kan - te kunnen herstellen. De totaalkosten daarvan kunnen oplopen tot wel één miljoen dollar, aldus haar advocaat.

NieuwsFilm