Algemeen

Nieuwe foto's 'Joker' tonen krankzinnige transformatie Joaquin Phoenix

Phoenix speelt de rol van Arthur Fleck in deze nieuwe oorsprongsfilm over de bekende DC-schurk.

door Jeffrey Kouters om 12:58 in Algemeen
Bij stand-upcomedian Arthur Fleck, een glansrol van topacteur Joaquin Phoenix, zit duidelijk een steekje los. Warner Bros. heeft een aantal nieuwe foto's van Joker vrijgegeven, waarop Flecks transformatie in de bekende Batman-vijand centraal staat.

Een komediant is niets zonder zijn grappen. Arthur Fleck probeert carrière te maken als grappenmaker in het grimmige Gotham van de jaren tachtig, maar zijn shows slaan niet bepaald aan.Fleck voelt zich uitgekotst en verstoten door de maatschappij. Het gaat geleidelijk aan steeds slechter met zijn mentale gezondheid. Daarnaast draagt hij de zorg voor zijn zieke moeder (Frances Conroy).


Uiteindelijk ontpopt Fleck zich tot de bekende Batman-nemesis Joker. Met de nodige schmink tovert hij zichzelf in een knettergekke clown.
Nieuwe versie
"We hebben geen verhaallijnen uit de stripboeken geplukt. Dat zullen sommigen niet leuk gaan vinden", zei regisseur Todd Phillips eerder. "We hebben ons eigen achtergrondverhaal geschreven. Deze film gaat niet over de Joker, maar over het verhaal van een man die de Joker wordt".


Joker draait vanaf 3 oktober in de Nederlandse bioscopen.

2 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Master Of Films

Avatar

De eerste foto's moet bij denken aan The King of Comedy. Niet geheel toevallig dat de Niro in Joker zit. Taxi Driver invloeden zullen er ook wel inzitten.

Het is ook geen publieke geheim dat Todd Phillips & Scott Silver inspiraties opdoet met het werk van Martin Scorsese. Die heeft er wel een trademark van gemaakt. Eigenlijk vind de net iets overtreffende Joe Pesci uit Goodfellas nog net ietsje beter, ter vergelijking met de zeer ervaren topper Robert De Niro die het al jaren daarvoor deed in vele Scorsese films.

Todd Phillips "We hebben geen verhaallijnen uit de stripboeken geplukt."
Al heb ik gehoord dat The Killing Joke is gebruikt als basis. Met name de stand-up comedian element en dat hij The Joker wordt. Daarnaast blijft The Man Who Laughs (gebaseerd op het boek van Hugo), de moeder van The Joker comics en (later) de films (mbt The Dark Knight en Joker).

Sidney

Avatar

In de trailer dragen betogers allemaal dezelfde clown masker, dat doet me denken aan V for Vendetta waarbij hetzelfde op het einde gebeurde en later zelfs in het echte leven anarchisten inspireerden om de V masker te dragen bij straatprotesten, youtube filmpjes enzovoort..

NieuwsFilm

meest populair