Celebrity

Brad Pitt: ''Beroemd zijn is lang niet altijd even makkelijk''

Ook is zijn blik op de filmwereld veranderd.

door FilmTotaal om 11:50 in Celebrity
Brad Pitt is al decennialang een van de beroemdste acteurs. De acteur mag dan 55 jaar zijn, rustiger aan doet hij nog niet. Ook dit jaar deed hij weer mee aan twee grote films, Once Upon a Time in Hollywood en Ad Astra. Toch kent het leven van een bekende acteur ook de nodige negatieve aspecten, iets waar Pitt zich in een recentelijk interview over uitliet.

''Een van de dingen die me irriteert is wanneer mensen zeggen: ''Hij is een acteur'' of wanneer ze over iemand anders zeggen: ''Zij is een actrice''. Daarmee bedoelen ze dat je iemand nadoet en het niet echt is. Maar acteren is juist het tegenovergestelde. Dat wilde ik even kwijt. Dit irriteert me namelijk echt mateloos''.

Nooit rust
Ook heeft de met een Golden Globe bekroonde acteur een hekel aan alle fotografen die hem altijd op de hielen zitten: ''Het is voor mij lastig wanneer ik het huis uit ga. Ik word dan overal gevolgd door paparazzi. Ik heb in dat opzicht weinig vrijheid. Het neemt een deel van mijn plezier weg''.

Ouder worden
Pitt eindigde door te zeggen hoe zijn blik op de filmindustrie en het acteren is veranderd: ''Tijdens het ouder worden realiseer ik me meer en meer hoe ik met de tijd goede en slechte ervaringen heb meegemaakt, vaak met andere mensen; de zaken die ik met succes heb afgerond en de zaken waarin ik gefaald heb in het leven. Maar hoe ouder je wordt, hoe minder verschil je daarin lijkt te zien. Wat ik nu belangrijk vind, is mijn tijd zo goed mogelijk door te kunnen brengen met mijn dierbaren en met volle teugen te genieten van het leven. In de jaren 90 en 2000 was ik altijd op zoek naar goede en interessante rollen, maar ik leefde eigenlijk niet zo'n interessant leven als dat ik dacht. Ik probeer er nu het meeste van te maken''.

NieuwsFilm