Gaat er een vervolg op 'Joker' komen? Regisseur Todd Phillips geeft antwoord

Gaat er een vervolg op 'Joker' komen? Regisseur Todd Phillips geeft antwoord

De DC-film is een hit, maar bedoeld als een eenmalig iets.

Ja, DC-film Joker van regisseur Todd Phillips is enorm goed ontvangen. Acteur Joaquin Phoenix blijkt zo'n beetje een gouden keuze als het aankomt op de rol van de schurk. En de kans is nu groot dat het ook een succes is aan de box office. Maar we hoeven er niet van uit te gaan dat er een vervolg komt.

Regisseur Todd Phillips vertelde recentelijk na een screening dat dit niet in lijn der planning ligt. "We hebben geen plan voor een vervolg," begon de regisseur. Hij legde daarmee een eerdere opmerking tijdens een interview uit waarin hij vertelde vooral open te staan voor alles wat Joaquin Phoenix zou willen en dus zelf niet zozeer bezig was met een vervolg.

Uit de context getrokken
Die opmerkingen zijn dus uit hun context getrokken. "Het citaat van dat interview was: 'Ik zal alles doen waar Joaquin zin in heeft'. En dat zou ik ook echt doen. Maar de film is niet opgezet om een vervolg te krijgen. We hebben het altijd gepitcht als een enkel verhaal, dus daar zal het ook bij blijven."

Joker is dus bedoeld als één toevoeging aan de DC-franchise en niet als een nieuwe start voor een minifranchise of een trilogie of iets dergelijks. "We hebben deze film gemaakt. Ik pitchte hem bij Warner Bros. als één film. Hij bestaat in zijn eigen wereld en meer dan dat is het gewoon niet. Het gaat ons niet om het opbouwen van een wereld of om andere versies. Dit is onze versie van het oorsprongsverhaal. En daar houden we het bij."

NieuwsFilm

meest populair