Algemeen

Gaat er een vervolg op 'Joker' komen? Regisseur Todd Phillips geeft antwoord

De DC-film is een hit, maar bedoeld als een eenmalig iets.

door Jim Pedd om 14:28 in Algemeen
Ja, DC-film Joker van regisseur Todd Phillips is enorm goed ontvangen. Acteur Joaquin Phoenix blijkt zo'n beetje een gouden keuze als het aankomt op de rol van de schurk. En de kans is nu groot dat het ook een succes is aan de box office. Maar we hoeven er niet van uit te gaan dat er een vervolg komt.

Regisseur Todd Phillips vertelde recentelijk na een screening dat dit niet in lijn der planning ligt. "We hebben geen plan voor een vervolg," begon de regisseur. Hij legde daarmee een eerdere opmerking tijdens een interview uit waarin hij vertelde vooral open te staan voor alles wat Joaquin Phoenix zou willen en dus zelf niet zozeer bezig was met een vervolg.

Uit de context getrokken
Die opmerkingen zijn dus uit hun context getrokken. "Het citaat van dat interview was: 'Ik zal alles doen waar Joaquin zin in heeft'. En dat zou ik ook echt doen. Maar de film is niet opgezet om een vervolg te krijgen. We hebben het altijd gepitcht als een enkel verhaal, dus daar zal het ook bij blijven."

Joker is dus bedoeld als één toevoeging aan de DC-franchise en niet als een nieuwe start voor een minifranchise of een trilogie of iets dergelijks. "We hebben deze film gemaakt. Ik pitchte hem bij Warner Bros. als één film. Hij bestaat in zijn eigen wereld en meer dan dat is het gewoon niet. Het gaat ons niet om het opbouwen van een wereld of om andere versies. Dit is onze versie van het oorsprongsverhaal. En daar houden we het bij."

11 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Guyon2002

Avatar

Totdat de film het financieel goed doet, alles wat succesvol is krijgt tegenwoordig een vervolg

Master Of Films

Avatar

@ Guyon2002
Dan moet Joaquin Phoenix wel bereid zijn om mee te werken. Phoenix heeft nog nooit een sequel gedaan. Hij heeft daardoor zelfs het Marvel aanbod van Dr. Strange afgeslagen. Joker was eenmalig, dat was de voorwaarde voor Phoenix om The Joker te spelen.

Ray1976

Avatar

Dat zeiden ze van de Halloween 2018 zeiden ze dat ook $$$$$$$

Robbepost

Avatar

Yes! Goed nieuws.

23VDV23

Avatar

@Master of Film: of de film krijgt een vervolg binnen hetzelfde universum zonder Joaquin Phoenix. Zou in principe een idiote zet zijn, maar als deze film maar genoeg geld verdient zal zo'n studio alle opties gaan verkennen.

GreenHornet

Avatar

het kan heel makkelijk gewoon een andere acteur en regie regelen

Rafael11

Avatar

Als ie kwalitatief echt goed is moet je het niet willen doen. Vervolgen zijn meestal toch niet beter dan het eerste deel.

chefry1983

Avatar

Ben wel benieuwd naar de film. Soms komen er zelfs na jaren wel vervolgen. Neem gladiator als voorbeeld

Ruudog

Avatar

Ben heel benieuwd, maar snap niet hoe een 40 jarige man een 6 jarige bruce tegenkomt en dat hij dan de joker is .....

Master Of Films

Avatar

23VDV23 "of de film krijgt een vervolg binnen hetzelfde universum zonder Joaquin Phoenix"
Dan heb je weer te maken met de zoveelste recast. Als er überhaupt een Joker in voorkomt. Zoals je al schreef, een idote zet.

mheijink

Avatar

Ja, de regisseur heeft geen plan. Maar inderdaad wat hier al wordt gesuggereerd als de film het goed gaat doen (wat zeer waarschijnlijk is) dan wil WB zeker wel meewerken aan een vervolg. Met of zonder Todd Philips.

NieuwsFilm

meest populair