De 5 beste filmklassiekers die nu op Disney+ staan!

De 5 beste filmklassiekers die nu op Disney+ staan!

Haal die fijne herinneringen aan jouw jeugd op!

Geniet jij momenteel ook van de proefperiode van Disney+? Tot 12 november kijk je alle blockbusters en klassiekers van Disney helemaal gratis. In dit artikel lichten we vijf van die filmklassiekers, die dus nu al te vinden zijn op Disney+, uit. Deze films roepen vast veel herinneringen op aan jouw kindertijd!

Star Wars: A New Hope (1977)
Bekijk de afbeeldingRegie: George Lucas | Cast: Mark Hamill, Carrie Fisher, Harrison Ford, e.a.
In dit allereerste Star Wars-verhaal gaat ruimteheld Luke Skywalker op avontuur wanneer hij een hulpkreet ontvangt van de gevangen genomen prinses Leia. Het is het begin van een missie om haar te redden uit de klauwen van slechterik Darth Vader. Ook dreigt het gevaar van ruimtestation Death Star, dat de kracht heeft om hele planeten te vernietigen. Star Wars: A New Hope is voor veel filmliefhebbers hun ultieme jeugdsentiment.

Sneeuwwitje en de zeven dwergen (1937)
Bekijk de afbeeldingRegie: David Hand | Cast: Adriana Caselotti, Lucille La Verne, Stuart Buchanan, e.a.
Sneeuwwitje is Disney's eerste sprookjesanimatie. Prinses Sneeuwwitje woont samen met haar jaloerse stiefmoeder, die graag de mooiste van het land wil zijn. Als haar magische spiegel haar vertelt dat die titel aan Sneeuwwitje toebehoort, wil ze haar laten vermoorden in het bos. Ze vlucht en vindt een huisje van zeven dwergen. Haar stiefmoeder blijft echter zinnen op wraak. Sneeuwwitje is een prachtige animatiefilm met een mooi en spannend verhaal.

Mary Poppins (1964)
Bekijk de afbeeldingRegie: Robert Stevenson | Cast: Julie Andrews, Dick Van Dyke, David Tomlinson, e.a.
Het lukt de familie Banks niet om hun kinderen fatsoenlijk op te voeden. Verschillende kindermeisjes hebben de moed al opgegeven en de ouders hebben maar weinig tijd voor hun kroost. Uiteindelijk verschijnt de magische kinderjuf Mary Poppins om het gezin met haar wijze levenslessen te helpen met het herstellen van hun band. Mary Poppins is een fantasievolle prent, met schitterende rollen voor gouden talenten als Julie Andrews en Dick Van Dyke.

Monster en co. (2001)
Bekijk de afbeeldingRegie: Pete Docter & David Silverman | Cast: John Goodman, Billy Crystal, Mary Gibbs, e.a.
Sully en Mike vormen het beste schrikteam, maar hun monsterleven verandert compleet wanneer het meisje Boo hun wereld binnentreedt. Ze moeten alles op alles zetten om het kind uit het zicht te houden van hun collega's en haar veilig terug naar huis te brengen. Monster en co. is een bekroonde animatiefilm van Pixar over vriendschap en familie. De humor en leuke personages maken hem extra vermakelijk.

Fantasia (1940)
Bekijk de afbeeldingRegie: James Algar & Samuel Armstrong | Cast: Deems Taylor, Julietta Novis, Leopold Stokowski, e.a.
Dit tijdloze meesterwerk van Walt Disney combineert beroemde klassieke muziekstukken met animatie. In acht schitterende scènes zie je de muziek tot leven komen en de beelden zingen. De scène met Mickey Mouse als tovenaarsleerling moet iedereen bekend zijn. Fantasia is dan ook een absolute klassieker en genieten voor jong en oud.

NieuwsFilm

meest populair