Algemeen

'Terminator'-franchise heeft geen goede naam meer door vorige films

Regisseur Tim Miller weet dat hem een zware kluif te wachten staat.

door Jim Pedd om 17:06 in Algemeen
Volgens regisseur Tim Miller is de Terminator-franchise aangetast en verloor men de richting na het verschijnen van Terminator 2: Judgment Day. De eerste film kwam in 1984 uit en sindsdien verschenen er meerdere vervolgen. Maar op twee na wist geen van de films echt iets magisch te leveren. Aan Miller de taak dat weer te doen met Dark Fate.

Dat zal Miller doen met hulp van onder meer James Cameron, Arnold Schwarzenegger en Linda Hamilton. Volgens Miller is dat echter geen makkelijke taak en dat komt omdat de franchise geen goede naam meer heeft zoals vroeger. Maar daar mag hij dus iets aan doen.

Aangetaste franchise
"Ik denk dat het merk enigszins aangetast is," aldus Miller tijdens een gesprek met Total Film. "Ik wil die andere films niet teveel bekritiseren, want sommigen waren echt wel interessant, maar voor mijn gevoel speelden ze gewoon in de wereld van The Terminator. T2 was echter iets dat echt als een fucking openbaring voelde. Het is een van die films die iedereen zich nog kan herinneren. Ik realiseer me volgens mij nog altijd niet helemaal dat ik dat ook probeer te regelen."

Vanaf 31 oktober kunnen we zien of dat is gelukt.

15 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Sietzet

Avatar

Duurt nog zo lang!!! Wil hier echt heel graag heen. Ik weet ook echt wel dat het niet het niveau kan halen van deel 1 en 2.heb me verder gewoon prima vermaakt met genysis en verwacht van deze film echt wel iets leuks. Heb vanaf de eerste trailer dikke vertrouwen in de film

Maac

Avatar

Wat een treurige poging om je in te dekken. Iedereen negeert met liefde en plezier alles na T2 en omarmt een derde deel alsof er nooit andere delen zijn gemaakt, zolang je maar kwaliteit levert. Miller snapt niet wat daarvoor nodig is of heeft de competenties niet (of klaagt over een tijdje aan een gebrek aan creatieve vrijheid vanwege de studio) om zo’n deel te maken.

Met Millers Dark Fate krijgen we gewoon weer een extra vervolg dat we op termijn met zijn allen gaan negeren. Er zijn twee Terminator-films die de moeite waard zijn en ook na 31 oktober zal dat zo zijn.

Mas7

Avatar

The Terminator is een klassieker.

Terminator 2 Judgement Day is een klassieker én een goed voorbeeld dat een sequel beter kan zijn dan het origineel.

Terminator 3 Rise of the Machines is geen topper. Het had z’n goede momenten (de achtervolgingscene, derde acte), maar was niet goed geschreven met dito karakters (waaronder een slechte versie van John Conner én een clown van een T-800).

Terminator Salvation is mijn guilty pleasure. De film is niet perfect, maar speelt zich af na Judgement Day in een vroeg stadium tussen de ontwikkeling van de T-600 en T-800. Christian Bale is goed gecast als de volwassen John Conner en Anton Yelchin was een perfecte jonge versie van Kyle Reese. Verder was de setting heel gaaf gemaakt met een fijne derde acte in (jawel!) een fabriek waar John zijn iconische litteken krijgt. Ik ben één van de weinige die vind dat ze hiermee verder hadden moeten gaan!

Terminator Genysis is een wanproduct om van te kotsen. Wat een slechte kutfilm was dat zeg en echt DE film die de franchise om zeep heeft geholpen.

Daarom ben ik zo huiverig voor Dark Fate. Ik weet het gewoon niet. Ik hoop op een top film maar vrees het ergste!

Goku32

Avatar

Hahahahaha gaat niet gebeuren maar goed geprobeerd. Dit gaat nooit beter worden als de eerste 2 films. Zelfs de 3de is beter als deze prut dat nog moet uit komen

Gigan72

Avatar

@mas7
Ik had ook graag gezien dat ze verder gingen met het verhaal van Salvation.
Ok hij is niet perfect maar was juist blij dat het in de toekomst was.
Dat tijdreizen ken ik nu wel.

En over deel 3 die heeft de beste achtervolging uit al de Terminator films.

De beste is en blijft deel 1
T2 is ook erg goed maar ik vindt deel 1 beter.
Deel 5... die bestaat niet.

T6 sla ik over in de bios die zie ik wel een x thuis op de bank.

soprano077

Avatar

Ik sluit me volledig aan bij Mas7

ThEnd

Avatar

Terminator SCC was echt een geweldige serie.

Master Of Films

Avatar

Ik kan mij wel wat vinden in de mening van Mas7.
Verder begint Tim Miller op een enorme Hollywood kwal te lijken. Ik heb vandaag al eerder een quote van Tim Miller gepost. En nu weer lijkt hij het niet te begrijpen.

Tim Miller "maar voor mijn gevoel speelden ze gewoon in de wereld van The Terminator"
En voor mijn gevoel speelt Dark Fate ook gewoon mee met Rise en Geenzins of hoe dat wordt geschreven.

Artificialis

Avatar

Zolang de kwaliteit dichter bij T1 en T2 komt te staan dan T3, T4 en T5 ben ik meer dan tevreden. Dat is de Terminator: Sarah Connor Chronicles ook gelukt. Die tv serie werd nooit zo goed als de eerste twee films, maar was een stuk beter dan de vervolgfilms.

Goku32 "Zelfs de 3de is beter als deze prut dat nog moet uit komen"

Lage verwachtingen is iets anders dan een laag oordeel. Hoe kun je in godsnaam al weten dat dit slechter gaat zijn dan T3 was?

Civilian Supreme

Avatar

Laat hij eerst maar eens zien of zijn film beter is dan 3,4 of 5 want hij kan degene zijn die echt de doodsteek geeft aan de Terminator franchise. Als deze mislukt zal het echt wel klaar zijn.

Sunspot

Avatar

Dan moet je vooral niet komen met 2 geforceerde karakters waar NIEMAND om vraagt

Sunspot

Avatar

@Artificialis

Inderdaad, SCC was gewoon goed, had je ook het gevoel dat er overal een Terminator kon opduiken, spanning door serie heen.

Civilian Supreme

Avatar

Mas7
Sorry hoor maar Salvation was echt ruk, enige waar ik je gelijk in geef is dat het eindelijk in de toekomst is en dat Yelchin een goede Reese speelt.
Bale was totaal miscast met zijn constante geschreeuw, Worthington had ook niks toe te voegen, slechte b acteurs, het landschap leek totaal niet op degene uit Cameron's toekomst, verhaal was ook niks en kom op, een terminator die zijn directe vijand 4x wegduwt in plaats van te gaan voor de 'kill' ?!!
T3 was nog redelijk, denk eerlijk gezegd dat deze niet veel beter zal worden.

kokosnoot

Avatar

Ik denk dat Maac helemaal gelijk krijgt. Zou me verbazen als ze echt iets vernieuwends hebben in dit deel en tegelijkertijd met wat kwaliteit in het verhaal.

Denk dat het middelmatig wordt.

NieuwsFilm

meest populair