Universal kondigt eigen streamingdienst 'Peacock' officieel aan; slaat Nederland (vooralsnog) over

Streamen is hip!

De streamingmarkt raakt steeds verder versplinterd. Ook NBCUniversal heeft nu de komst van een eigen service officieel aangekondigd. Deze start in april 2020. Dat meldt het bedrijf in een persbericht. De dienst krijgt de naam 'Peacock' en lijkt Nederland voorlopig over te slaan.

NBCUniversal heeft meer details naar buiten gebracht over zijn begin dit jaar aangekondigde streamingdienst. De films van Universal Pictures en Dreamworks zullen voortaan alleen nog maar te streamen zijn via Peacock. Het gaat onder meer om titels als Fast & Furious, Despicable Me en How to Train Your Dragon. Er zullen ook exclusieve nieuwe titels geproduceerd worden voor het platform.

Wel of niet
Het is niet duidelijk of Peacock ook naar Nederland komt. NBCUniversal communiceerde eerder wel dat de dienst uitgerold zou worden in Europa, maar wie de site bezoekt, krijgt de melding dat de dienst 'in deze regio niet beschikbaar is'. NBCUniversal biedt verschillende abonnementsvormen aan. Gebruikers kunnen kiezen tussen een optie met en zonder reclame.

NieuwsFilm

meest populair