Algemeen

Universal kondigt eigen streamingdienst 'Peacock' officieel aan; slaat Nederland (vooralsnog) over

Streamen is hip!

door Jeffrey Kouters om 18:23 in Algemeen
De streamingmarkt raakt steeds verder versplinterd. Ook NBCUniversal heeft nu de komst van een eigen service officieel aangekondigd. Deze start in april 2020. Dat meldt het bedrijf in een persbericht. De dienst krijgt de naam 'Peacock' en lijkt Nederland voorlopig over te slaan.

NBCUniversal heeft meer details naar buiten gebracht over zijn begin dit jaar aangekondigde streamingdienst. De films van Universal Pictures en Dreamworks zullen voortaan alleen nog maar te streamen zijn via Peacock. Het gaat onder meer om titels als Fast & Furious, Despicable Me en How to Train Your Dragon. Er zullen ook exclusieve nieuwe titels geproduceerd worden voor het platform.

Wel of niet
Het is niet duidelijk of Peacock ook naar Nederland komt. NBCUniversal communiceerde eerder wel dat de dienst uitgerold zou worden in Europa, maar wie de site bezoekt, krijgt de melding dat de dienst 'in deze regio niet beschikbaar is'. NBCUniversal biedt verschillende abonnementsvormen aan. Gebruikers kunnen kiezen tussen een optie met en zonder reclame.

11 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

neo123

Avatar

Pff straks moet je voor alles wat je wilt zien een apart abonnement afsluiten. Was ik toch echt niet van plan.

GreenHornet

Avatar

Als dit zo door gaat dan gaat de piraat weer aan.

Mav Damian

Avatar

Lang leve cinema!
Ik vraag me af op welke streamingdienst de beste films van A24 gaan staan.

Decepticon

Avatar

Serieus, een abonnement mét reclame? En ze denken ook nog dat mensen dat nemen? Moet dat wel heel goedkoop zijn.

Ik ben benieuwd hoe ze dat met Dreamworks willen gaan doen, want ze gaan echt geen films als Transformers krijgen. Ze kunnen niet alle films krijgen waar Dreamworks een hand in heeft.

Ik denk dat ze zichzelf allemaal de nek omdraaien met die versplintering, denk niet er iemand is die overal een abo op gaat, laat staan kan, nemen.
Ik denk dat Disney+ de enigste is die overeind blijft staan.

Marklar

Avatar

dat ze europa maar overslaan, dan brengen ze de films en serie's van de dienst hier tenminste onder bij bestaande diensten

Master Of Films

Avatar

Decepticon "Serieus, een abonnement mét reclame?"
Ja, Hulu (die van Disney) heeft dat ook. In het begin was het Hulu free. Geen maandelijkse kosten en reclame. Nu is dat Hulu base plan geworden voor 5,99 dollar met limited commercials geworden.

Dawgruule

Avatar

Dan blijft er steeds minder over voor Netflix..als er nog meer versplintering gaat plaatsvinden gaat Netflix het alleen moeten hebben van de originals

GreenHornet

Avatar

Netflix is niet de enige die het moeilijk gaat krijgen. Ik verwacht niet dat alle streaming diensten het gaan vol houden.

Ze hadden beter een deal met Netflix kunnen sluiten.

kokosnoot

Avatar

Ik ben het helemaal eens met GreenHornet dat alle streamingsdiensten het niet gaan halen.

De kleintjes, dus niet Disney en Netflix, hadden zich beter bij elkaar kunnen aansluiten om een vuist te maken tegen Disney en Netflix. Nog beter was geweest als ze waren gaan samen werken met Netflix! Ja iets minder winst maar wel continuïteit en super sterk in positie!

Wat mij het meest verbaast is dat die kleine spelers dit zelf niet in zien!

Luizelgespuizel

Avatar

@Mav

A24 heeft een deal met Apple om series of films te maken. Ze distribueren alleen niks zelf in Europa itt Amerika dus hun films zijn nogal versplinterd. The VVitch en het aankomende The Lighthouse worden bv door Universal in Nederland uitgebracht.

Ang3l

Avatar

NBC, Universal en Dreamworks?
Klinkt niet als iets waarin ik geinteresseerd zou zijn.
Maar goed ook, worden me te veel versnipperde diensten.

NieuwsFilm

meest populair