Celebrity

Bizar: Joaquin Phoenix loopt weg uit interview na vraag of 'Joker' geweld uitlokt

Een beetje respect voor de journalistiek is ook niet verkeerd.

door FilmTotaal om 14:48 in Celebrity
Joaquin Phoenix is natuurlijk een geweldige acteur, maar staat in de journalistieke wereld niet echt bekend als de meest vriendelijke persoon om te interviewen. Hoewel veel filmsterren een hekel hebben aan dagenlange 'press junkets', proberen zij wel spontaan te blijven. Phoenix doet daar niet aan mee, zo ondervond het team van het Britse The Telegraph.


Journalist Robbie Collin van The Telegraph vroeg Phoenix of 'sommige scènes of momenten uit de film misschien onbedoeld een inspiratie zouden kunnen vormen voor het soort mensen waar de film juist voor waarschuwt'. Sommige critici wezen in hun commentaren ook al op het risico dat sommigen Joker misschien aangrijpen voor het gebruik van echt geweld.

Even afkoelen
Phoenix kon deze vraag overduidelijk niet waarderen, want hij stond meteen op en liep weg uit het interview. Pas een uur later, na tussenkomst van het pr-team van Warner Bros., kon het interview worden vervolgd. De acteur wilde niet echt ingaan op de vraag, maar zei wel dat 'hij zo nog niet naar de film had gekeken'.

Imagoprobleem
Collin is niet de enige journalist die de afgelopen dagen een slechtgezinde Phoenix trof. Ook de Vlaamse Hollywoodjournaliste Kristien Gijbels deelde haar nare ervaring. "Hij was erg onbeleefd en staat sowieso bekend als moeilijke, asociale man", schrijft ze op de site van haar werkgever Het Laatste Nieuws.

NieuwsFilm

meest populair