Video

Spider-Man bezoekt Nederland in deze gave filmclip 'Far From Home'!

De held bezoekt het land van de tulpen, molens en enige echte Jeroen van Koningsbrugge.

door Jeffrey Kouters om 22:30 in Video
In Spider-Man: Far From Home belandt Peter Parker (Tom Holland) na zijn overdonderende gevecht met Mysterio (Jake Gyllenhaal) in ons koude kikkerlandje. Deze filmclip staat inmiddels online en we kunnen het dan ook niet laten om dit trotste moment toch nog even een keer met iedereen te delen.


In Far From Home doet Spider-Man ons land ook even (bijna drie minuten!) aan. Nederland is het land van molens, klompen en kaas. Althans, zo laat de film zien.

Peter ontwaakt in een cel met voetbalhooligans (gespeeld door onder meer Jeroen van Koningsbrugge en Michael de Roos), gaat vervolgens naar de plaatselijke markt van Broek op Langedijk (een plaatsnaam die hij niet kan uitspreken) en vervolgens pikt Happy Hogan (Jon Favreau) hem midden in een tulpenveld op. Nederlandser kan haast niet.

Peters bezoek aan Nederland is overigens niet hier opgenomen, maar in Praag, Tsjechië. De scène op het tulpenveld is later in de studio gedraaid.


Spider-Man: Far From Home is in Nederland vanaf 13 november op Blu-ray en dvd beschikbaar!

11 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

SplashySleet20

Avatar

Ik vind eigenlijk dat we niet mogen klagen. We zijn eerder als China en Frankrijk in de mcu gezien. En ze spreken ten slotte ook nederlands. +1 marvel

Rick Dalton

Avatar

Ik weet dat Monaco geen Frankrijk is Splashy, maar daar zijn ze geloof ik al wel eens geweest. Iron Man 3 als ik het goed heb, stiekem vind ik dat ook gewoon Frankrijk. Maar voor de rest klopt het wel, +1 Marvel ben ik het wel mee eens Smiley face

SplashySleet20

Avatar

@Rick dalton nu dat je dat zegt. In iron man 2 zat whiplash opgesloten in Frankrijk net buiten Monaco. En was er een korte shot van nog geen 10 seconden in the first avenger. Maar voor de rest heb je niet echt iets gezien van dat land.

Rafael11

Avatar

Offtopic: voor de geintereseerden, zag net dat de tweede trailer voor Frozen 2 online staat.

Magnanimous

Avatar

Leuke scene wel, maar weer erg jammer van het stereotype Nederland. We zijn één van de modernste landen ter wereld en kom je in een film naar voren als een dorp uit Game of Thrones... beetje zonde.

Sunspot

Avatar

Was wel grappig, vooral ook da thij voetbal shirt draagt, maar verder nogal stereotypering, zwaar :D

Had hem liever in Rotterdam willen zien, helemaal vet zou zijn als hij daar zou webslingeren!

Frietgezicht

Avatar

Toch had het mij fantastisch geleken als Peter, Spider-Man himself, op de wallen liep en gewoon voor 50 euries zich had laten verwennen door een rijpe vrouw die Truus heet.

mheijink

Avatar

Dat Nederland is gekozen heeft zeer waarschijnlijk te maken dat de hoofdrol speler Holland met zijn achternaam heet.

Sunspot

Avatar

^

Ja, maar daarom hadden ze ook aanduiding 'Holland' meer moeten gebruiken, dan zou iedereen het ook mee rbegrijpen. Nu was het meer Netherlands

Frietgezicht

Avatar

^ Rip Captain Spaulding.

Gecondoleerd Chris23

Molemanski

Avatar

Het dorpje was in Praag trouwens

NieuwsFilm

meest populair