Steve Jobs was geen liefhebber van Marvel en hun films

Steve Jobs was geen liefhebber van Marvel en hun films

De grote man achter Apple vond 'Iron Man 2' bijvoorbeeld maar "klote".

Zelfs een grote filmstudio als Disney en hun succesvolle subdivisie Marvel kan ondanks de vele successen niet altijd iedereen enthousiast maken. Dat blijkt uit de woorden van Disney-directeur Bob Iger, die ooit een minder positief telefoontje ontving van wijlen Apple-directeur.

Steve Jobs is inmiddels al zo'n acht jaar geleden overleden, maar liet met zijn bedrijf Apple een groot nalatenschap achter. Het mediamerk is al jaren immens populair, met name onder zijn leiding. Rond de tijd dat de Apple-topman ten overlijden kwam, was Marvel met haar films bezig een vergelijkbaar fanatieke fanbasis op te bouwen. Ook Steve Jobs bezocht de films met zijn zoon, maar was na het zien van Iron Man 2 toch niet zo enthousiast.

Geen superheldenliefhebber
Jobs was de grootste aandeelhouder van Disney toen diens directeur Iger de aankoop van Marvel in het bedrijf stimuleerde. Jobs begreep dit niet. In zijn eigen woorden waren comics het enige waar hij een grotere hekel aan had dan games. Hij had dan ook geen vertrouwen in de aankoop, die inmiddels een goudmijn voor Disney is gebleken. Na het zien van Iron Man 2 belde hij Iger dan ook op: "Ik heb net Iron Man 2 met mijn zoon gezien. Hij was klote.", waren zijn niet mis te verstane woorden.

NieuwsFilm

meest populair