Algemeen

Vrouwelijke 007 (?) in actie op foto 'No Time To Die'

Codenaam van Bond vergeven?

door Bram de Groot om 06:36 in Algemeen
In april 2020 verschijnt de 25e Bond-film No Time To Die in de wereldwijde bioscoopzalen. Hierin zien we ook een aantal nieuwe gezichten. Actrice Lashana Lynch, eerder dit jaar te zien in Marvels Captain Marvel, is één van die nieuwe gezichten.

Recent verscheen het gerucht dat Lynch de vrouwelijke James Bond - agent 007 - is, aangezien de Bond van Daniel Craig een veilig onderkomen heeft gevonden op Jamaica. Ondanks dat nog steeds niet duidelijk is of Lynch een nieuwe 007 speelt, heeft Daily Mail nu wel eerste setfoto's van de actrice - in Italië. Check meer foto's op Daily Mail.


M16-agent
Duidelijk is wel dat de actrice een M16-agent is. Aangezien James Bond van de radar verdwenen is, zou het uiteraard zomaar kunnen dat een andere M16-agent de codenaam 007 krijgt. Cary Fukunaga's No Time To Die staat gepland voor 2 april 2020.

26 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

McKentin

Avatar

Nog een franchise down the drain!

Geranimous

Avatar

@McKentin?
De franchise is down the drain omdat een vrouw, hoogstwaarschijnlijk tijdelijk, een codenaam overneemt?

Maac

Avatar

Ja, als Bond (tijdelijk) vervangen wordt door een vrouw pas ik ook.

De kans dat die ontwikkeling gaat zorgen voor kwalitatief betere films is namelijk zo goed als nul, evenals de kans dat er geen bijkomende politieke campagne gevoerd gaat worden waar niemand (die gewoon een leuke actiefilm wilt kijken) op zit te wachten.

Geranimous

Avatar

Sorry maar dat begrijp ik niet. Als de geruchten waar zijn dan is Bond aan het begin van de film geen geheim agent meer. Wat maakt het voor de kwaliteit van de film uit dat een vrouw zijn codenaam overgenomen heeft? Is de film beter als een man tijdelijk 007 is? Ik begrijp de negatieve reacties werkelijk niet.
Ik ben het ermee eens dat een vrouwelijke Bond niet nodig is. Maar er zijn vrouwelijke geheime agenten. Als bond geen agent meer is zal het mij een worst zijn wie zijn codenaam heeft. Als het verhaal maar goed is.

Popcultuurfreak

Avatar

@Geranimous. Ik denk dat mensen signaalpolitiek zat worden. Vele bestaande ip's worden ge-genderbent voor muh 'vrouwenpower'. Als dit hier en daar gebeurde, oké who cares, maar nu doet opeens bijna elke franchise het in een symboliek politieke manier voor feministische boodschappen.
In plaats van hun eigen karakters te maken moeten ze afhankelijk zijn van legacy karakters en die overnemen. Want god verbiedt als je jouw eigen wereld of karakters bedenkt.
De timing van dat idee is dus super slecht, want iedereen doet het. Als je het mij vraagt is het maar een rare hollywood fase.
Ze doen alsof er nooit powervrouwen in films hebben gezeten en alsof het nog 1950 is. Kunnen we daarmee ophouden alstublieft?

Master Of Films

Avatar

M16-agent
Duidelijk is wel dat de actrice een M16-agent is. Aangezien James Bond van de radar verdwenen is, zou het uiteraard zomaar kunnen dat een andere M16-agent de codenaam 007 krijgt.

M16-agent? In de war met MI6 zeker Smiley face
Fouten maken we allemaal. Niet negatief bedoeld. Imho had iemand van Filmtotaal een proof reading moeten doen, voordat je zoiets online publiceert.

BTW: MI6 staat voor Military Intelligence, Section 6. Vandaar de I ipv een 1 Smiley face

Maac

Avatar

@Geranimous
Salt, Atomic Blonde, Red Sparrow, allemaal voorbeelden van films waarin een vrouwelijke spion/agent (of iets in die richting) vrij overtuigend de hoofdrol hebben kunnen vertolken.

Het grootste probleem echter is dat, hoewel vrouwen ook geheime agenten kunnen zijn, er meerdere eigenschappen bij James Bond horen dan alleen zijn job. James Bond is al jaren een geliefde formule van goede actie, mooie auto's, de wodka-martini en een Bond-girl. James Bond is in veel opzichten de perfecte man; ziet er top uit, redt de wereld in een driedelig pak, get's the girl. Zijn status als charmante womanizer gecombineerd met combat skills zijn naar mijn mening nauwelijks succesvol te vertalen naar een vrouwelijke vervanger.

Buiten dat heeft deze gender-swap trend keer op keer bewezen dat het niet werkt. Het staat niet in steen gebeiteld (we wachten nog steeds op die perfecte videogame verfilming, het moet mogelijk zijn), maar tot nu toe is er niet één succesverhaal.

Pronk47

Avatar

Het zal denk ik wel werken een vrouwelijke bond, denk?,dan moet je het ene jaar een Bond met een man doen en het andere jaar een Bond met een vrouw of om de twee jaar,maar niet alleen een vrouwelijke bond.

Prisoner627

Avatar

Heerlijk om te zien.
Een francise eigenaar die zegt:" F*** you, whiny fan boys"
Jullie kunnen zuren wat jullie willen maar dit is ons IP en wij zijn niet bang voor verandering.
Als het je zo dwars zit maak dan zelf maar eens een film.
Hulde voor EON Productions.

Chris23

Avatar

Het James Bond charisma spat van m`n scherm af.

Thiver

Avatar

Popcultuurfreak "@Geranimous. Ik denk dat mensen signaalpolitiek zat worden. Vele bestaande ip's worden ge-genderbent voor muh 'vrouwenpower'. Als dit hier en daar gebeurde, oké who cares, maar nu doet opeens bijna elke franchise het in een symboliek politieke manier voor feministische boodschappen."

Ehm... je weet dat James Bond al in 1995 een vrouwelijke baas had... toch?

Maac

Avatar

^Dat is precies zijn punt...

Geranimous

Avatar

@Popcultuurfreak
Ik begrijp je punt en ben het er deels mee eens. Persoonlijk zal het me een worst wezen wanneer iemand het nodig vindt om een personage van geslacht te laten veranderen. Alleen in gevallen dat het onlogisch is, vind ik het onzin. James Bond is daar in mijn ogen een voorbeeld van.

Maar James Bond is helemaal geen vrouw in de volgende film. Daarom snap ik de reacties ook niet. Lashana Lynch speelt een andere agent. James Bond zit zelf ook in de film.

Geranimous

Avatar

@Maac
Ik ben het met je eens wat die eigenschappen betreft. Maar nogmaals, Lashana Lynch speelt geen James Bond.

Gigan72

Avatar

Ach de James Bond franchise is al jaren dood.

Maac

Avatar

Geranimous "Ik ben het met je eens wat die eigenschappen betreft. Maar nogmaals, Lashana Lynch speelt geen James Bond."
Dan is er wat mij betreft weinig aan de hand.
Mijn argument is gebaseerd op een vrouwelijke vervanger van James Bond, met als gevolg dat Bond ook echt niet meer op het scherm verschijnt en we een paar jaar een vrouwelijke tegenhanger in de hoofdrol krijgen.

Muddyw

Avatar

De Bond films hebben altijd al een bepaalde afspiegeling gehad van wat er in de betreffende periode zich zo afspeelde in de wereld. Toen in GoldenEye M een vrouw werd, was dat omdat de echte MI6 destijds ook een vrouw als hoofd had.

Dus ongeacht hoe No Time To Die zal worden, het zal ongetwijfeld enige invloed vanuit de echte wereld bevatten.

En ja, o.a. de hele gender discussie, en tegenwoordig voelen veel mensen zich heel snel gekwetst, doet geen goed voor echte slachtoffers en hoe we met elkaar omgaan. Het is behoorlijk overtrokken. Doorgaans is het toch de media die kleine nietszeggende verhalen van mensen opblazen buiten elke proportie en er geen enkel nuchter kritiek geluid wordt geduld.

GreenHornet

Avatar

als deze film flopt dan zijn ze snel terug bij een Witte Mannelijke bond

Mothercopper

Avatar

Einde Bond. Lang leve de feminisering van Hollywood

Spider-fan

Avatar

Ik heb geen idee of Phoebe Waller Bridge een goede schrijfster is. Ze lijkt voornamelijk van tv-series bekend, maar ik ken er geen één van. Het script is nu wel in erg veel verschillende handen geweest, en het is de vraag of dat een goede indicatie is (over het algemeen niet).
Toch heb ik met Fukunaga wel goede hoop, heeft alleen maar goede dingen gemaakt tot nu toe.

Thiver

Avatar

Maac "Mijn argument is gebaseerd op een vrouwelijke vervanger van James Bond, met als gevolg dat Bond ook echt niet meer op het scherm verschijnt en we een paar jaar een vrouwelijke tegenhanger in de hoofdrol krijgen.
Misschien een idee om je daar pas druk over te gaan maken als dat daadwerkelijk gebeurt...? Vooralsnog is er niets bekend over wat er zal gebeuren wanneer Daniel Craig zijn smoking aan de wilgen hangt. We trouwens niet eens of het personage van Lashana Lynch de aankomende film zal overleven. Het blijft een 00-agent en die leven doorgaans niet bijster lang.

[quote=Spider-fan]Ik heb geen idee of Phoebe Waller Bridge een goede schrijfster is. Ze lijkt voornamelijk van tv-series bekend, maar ik ken er geen één van."

Dat je ze niet kent, wil niet zeggen dat ze niet goed zijn natuurlijk. ;) Anyway, Fleabag is fantastisch.

Yeet

Avatar

Ik vind het echt hilarisch dat er hier een aantal witte mannen direct uit hun vel schieten bij de gedachte - want het is nog niet bevestigd - dat er eens een gekleurd persoon de hoofdrol speelt in een bekende film franchise. Jarenlang zijn Hollywood films gewhite-washed omdat gekleurde mensen blijkbaar niet goed genoeg waren voor een rol in een film die zich afspeelde in een niet-Westers land/cultuur.

Een schrijnend voorbeeld daarvan is Hachi. Een van de meest legendarische, waargebeurde verhalen over de band tussen mens en (huis)dier. Het echte verhaal speelde zich af in Japan, maar toen Hollywood het verhaal wilde verfilmen, moest dat natuurlijk gebeuren in Amerika met een witte man als hoofdrolspeler. Want stel je voor dat een Japanse man dat zou doen, dat kan natuurlijk niet...

Gekleurde mensen verdienen het ook om een rol te vertolken in bekende film franchises. Zo'n 70% van de huidige aantal acteurs zijn wit, dus wat mij betreft mogen er wel wat meer acteurs met een kleurtje gecast worden. Het zou mooi zijn als dat in James Bond opnieuw zou gaan gebeuren.

Maac

Avatar

@Thiver
Ik had de indruk dat Bond vervangen zou worden door een vrouw. Geranimous wees me erop dat dit niet het geval is en ik gaf in mijn reactie aan hem aan dat er in dat geval wat mij betreft geen bezwaar is.
Ik heb me dus vergist en mijn standpunt aangepast, zodat het beter aansluit bij de inhoud van het artikel. Dus je trekt een beetje aan een dood paard vind je niet?

Overigens zie ik er geen kwaad in om gezamenlijk bepaalde hypothetische scenario’s te exploreren, zolang het doel niet is om angst te zaaien of te polariseren.

Spider-fan

Avatar

Voor Bond zelf is het wel leuk dat er nu ook een vrouwelijke 007 is. Kan ie eindelijk sex met zichzelf hebben.

Sunspot

Avatar

Ze doen maar, zoek wel naar ander materiaal. Dan verneuken ze maar franchises, laat studio's maar merken dat mensen dingen niet willen.

Alles moet tegenwoordig binnen korte tijd vrouwenpower zijn zogenaamd.

Juist dan is het geen vrowuenpower, dat is het grappige juist.

NieuwsFilm

meest populair