Gwyneth Paltrow: 'Ik ben een voorbeeld voor veel mensen'

Met haar bedrijf Goop is Paltrow een echte trendsetter.

Gwyneth Paltrow is zich er goed van bewust dat zij met haar levenskeuzes veel andere mensen heeft weten te inspireren. Zo maakte Paltrow de term 'conscious uncoupling' populair toen ze 'bewust uit elkaar ging' met haar ex-man Chris Martin.

"Chris en ik wilden het einde van onze relatie graag zo regelen dat we een familie zouden blijven, ook al zouden we niet meer bij elkaar zijn als stel", vertelt Paltrow tijdens een paneldiscussie bij de Advertising Week. "Veel mensen konden dat niet begrijpen en vonden deze manier van scheiden maar gek".

Inmiddels kijkt de wereld anders naar haar opvallende aanpak, meent Paltrow. "Nu zien mensen in dat dit een goede keuze van ons is geweest", vervolgt de actrice en onderneemster. "Ik word vaak door mensen aangesproken die me vertellen dat ze zonder mijn advies er nooit voor zouden hebben gekozen om hun partner te vergeven en hun verschillen nooit aan de kant hadden kunnen zetten in het belang van hun kinderen".

Trendsetter
Het valt Paltrow dan ook op dat ze vaak jaren vooruitloopt op trends. "Toen ik 25 jaar geleden met yoga begon, werd ik een heks genoemd", vertelt ze. "Ik heb inmiddels geleerd dat mijn instinct klopt. Daardoor ben ik soms eerder met bepaalde dingen en dat is prima".

NieuwsFilm

meest populair