'Frozen II' lijkt een monsterhit te worden

'Frozen II' lijkt een monsterhit te worden

De film gaat het veel beter doen dan zijn voorganger.

Niemand had verwacht dat Frozen de monsterhit zou worden, die het uiteindelijk bleek te zijn. De film opende niet eens op de eerste plaats, maar eindige uiteindelijk met een opbrengst van meer dan een miljard. Het publiek kon dus niet loslaten en dat brengt ons tot Frozen II.

De hamvraag is natuurlijk of die het succes van het origineel gaat evenaren. Nou, daar lijkt het wel op. Frozen II gaat namelijk openen in de VS met een weekend van 115 tot 145 miljoen dollar. De kans is groot dat dit bedrag nog meer groeit, daar de marketing pas net begonnen is en we nog een paar maanden te gaan hebben.

Veel beter
Het openingsweekend van Frozen II lijkt dus echt veel beter te worden dan dat van Frozen. Die haalde slechts 67,3 miljoen dollar op in zijn eerste weekend. Dat bleek niet indicatief voor de sterke prestaties van de film, die eindige met 1,27 miljard dollar wereldwijd.

Mocht Frozen II uitkomen op 115 tot 145 miljoen dollar, zou dat zomaar eens het vierde beste openingsweekend van het jaar kunnen worden. In de film gaan Elsa en Anna op zoek naar de oorsprong van magie. Vanaf 20 november in de bioscoop.

NieuwsFilm

meest populair