Angst om geweld rond 'Joker'-film  zorgt voor een vreemde première

Angst om geweld rond 'Joker'-film zorgt voor een vreemde première

Geen pers toegestaan langs de rode loper ditmaal.

Je weet dat het vrij vreemde tijden zijn als een filmpremière excessief beveiligd wordt uit angst voor aanslagen of een gestoorde gek die iets wil uithalen. Dat is precies wat er de afgelopen tijd gebeurd is rond Joker, de film van regisseur Todd Phillips met hoofdrol voor Joaquin Phoenix.

Eerder deze week maakte Warner Bros. bekend dat de pers geen toegang tot acteurs zou krijgen op de rode loper van de première. Dat is normaliter gewoon mogelijk, waarmee leuke en kleine nieuwtjes naar buiten komen. Nu dus niet; "onze rode loper geeft alleen toegang aan fotografen," vertelde een woordvoerder van de studio. "Er is heel veel gezegd over Joker en voor ons gevoel is het gewoon tijd dat mensen de film gaan zien."

Kans op aanslagen?
Het Amerikaanse leger gaf naar aanleiding van een "geloofwaardige" melding van een bedreiging een interne memo uit waarin te lezen viel dat militairen als er een schietpartij plaatsvindt, personeel vooral moet vluchten. "als je vast komt te zitten, verstop je dan (zoek dekking) en blijf stil. Mocht een schutter je vinden, vecht dan met alles wat je maar om handen hebt."

Het zorgde voor een controverse rond de film, waarop het leger bekendmaakte dat dit een interne memo was voor soldaten en hun familie. De FBI liet ook weten dat er geen directe bedreigingen gezien waren op het internet en dat er dus weinig aan de hand was. Dat heeft Warner er niet van weerhouden de première op Hollywood Blvd streng te beveiligen. Straten waren afgesloten en er stonden politieagenten met honden die daarmee alles in de gaten hielden en langsrijdende voertuigen controleerden.

Vanaf 3 oktober in de bioscoop.

NieuwsFilm

meest populair