Celebrity

Eddie Murphy kan stand-up show 'Raw' niet aanzien: 'Ik was jong en onwetend'

En zal hij in de toekomst weer op het podium staan?

door FilmTotaal om 07:56 in Celebrity
We hebben hem al een tijdje niet meer gezien, maar hij is zeker niet uit beeld: komiek Eddie Murphy heeft weer een nieuwe film gemaakt. Deze Dolemite Is My Name wordt begin oktober gelimiteerd uitgebracht voordat de komedie online te zien zal zijn via Netflix. Toen hij en regisseur Craig Brewer een tijdje geleden met de New York Times praatte, onthulde de 58-jarige Amerikaan zijn nieuwe gevoelens over zijn verleden shows. Waaronder het welbekende Eddie Murphy Raw.

De stand-up show uit 1987 was een groot succes voor de acteur die bekend is geworden dankzij Saturday Night Live. De zitting bevat aardig wat vermakelijke grappen, maar als we Murphy zelf moeten geloven is het dikwijls te wreed. In de show grapt hij o.a. over homoseksuele stereotypes en het overdragen van aids. Dat zou nu niet meer door de beugel kunnen, vertelde Murphy aan de New York Times.

Klootzak
De acteur legt uit: "Ik was destijds een jonge gozer die een gebroken hart verwerkte, weet je. Beetje een klootzak." Volgens Murphy was hij onwetend, iets wat hij in 1996 eerder aangaf met een uitgebreide excuses. Hij gaf aan spijt te hebben van het materiaal dat hij toepaste. Murphy zei: "Ik betreur alle pijn die ik heb veroorzaakt. Net zoals de rest van de wereld weet ik nu meer van aids af. Ik weet hoe serieus het is."

Terugkeer
Hoewel hij niets heeft bekendgemaakt is er een kans dat Murphy in de toekomst een nieuwe stand-up show zal maken. Als we hem mogen geloven heeft hij al 15 tot 20 minuten aan materiaal, iets dat hij wil verlengen naar een speelduur van 90 minuten. Vermoedelijk zal hij veel over zijn kinderen praten.

Want: "Ik heb nu een heel leven van ervaringen achter de rug. Er was een periode dat ik het middelpunt van alles was. Wat ik deed, hoe grappig en populair ik was. Maar dat ben ik nu niet meer. Mijn kinderen zijn dat. Alles draait om hen."

NieuwsFilm

meest populair