Dolemite Is My Name (2019)

Make your own legend.

Eddie Murphy in topvorm in heerlijke film over grove comedian en filmster Rudy Ray Moore.
play

7,3 details

  • 118 Min
  • Biografie
  • Drama
  • Komedie
  • Verenigde Staten
118 Min Verenigde Staten

Rudy Ray Moore is een komiek die vooral bekend stond voor zijn ranzige stand-up shows voor volwassenen, waarin de eerste vormen van rap een grote rol speelden. Moore kreeg hierdoor dan ook de bijnaam Godfather of Rap. Moore werd nog populairder in Amerika door zijn rol van Dolemite, een personage dat in 1975 een eigen film kreeg, gevolgd door twee vervolgen.

Regie
Craig Brewer
Cast
Eddie Murphy, Wesley Snipes, Chris Rock, Snoop Dogg, Kodi Smit-McPhee, Mike Epps, Craig Robinson, Barry Shabaka Henley, Keegan Michael Key, T.I., Tituss Burgess, Tasha Smith, Luenell, Ron C. Jones, Ivo Nandi, Da'Vine Joy Randolph, London Worthy, Li Eubanks, Aleksandar Filimonovic, Chelsea Gilson, Jamaal Lewis.
Release
07.09.2019

Filmtotaal Recensie

Regie: Craig Brewer | Scenario: Scott Alexander en Larry Karaszewski | Cast: Eddie Murphy (Rudy Ray Moore), Keegan-Michael Key (Jerry), Mike Epps (Jimmy), Craig Robinson (Ben), Tituss Burgess (Toney), Da'vine Joy Randolph (Lady Reed), Wesley Snipes (D'Urville Martin), Snoop Dogg (Roj), Chris Rock (Bobby Vale), e.a. | Speelduur: 118 minuten | Jaar: 2019

"Dolemite is my name, and fucking up motherfuckers is my game." Met deze woorden werd Rudy Ray Moore in de jaren zeventig een geliefd comedian en filmster onder Afro-Amerikanen in de Verenigde Staten. Rudy Ray Moore was grof en onbezonnen en wist met zijn ongelofelijke drive een grote groep mensen te bereiken. Net als zijn onderwerp zit Dolemite Is My Name vol energie en rauwe humor wat de film tot een zeer vermakelijke ervaring maakt.

In het begin is te zien hoe Rudy een van zijn singles gedraaid probeert te krijgen bij een radiostation, terwijl op de achtergrond James Brown klinkt. De platen van Rudy zijn echter veel te oubollig en te gekuist in vergelijking met die van James Brown. Rudy wil echter koste wat kost bekendheid krijgen en stort zich op stand-upcomedy. Dit carrièrepad wil in eerste instantie ook niet vlotten met zijn clichévolle grappen. Als Rudy de zwervers en junks in Los Angeles grappen hoort vertellen in rijmvorm komt hij op het idee om hier een act om heen te bouwen. Met zijn rijmpjes vol profaniteiten en gekleed als pooier weet Rudy met zijn alter ego Dolemite bekendheid op te bouwen. Rudy probeert later met veel moeite ook nog eens een film rond dit personage te maken.

videotrailers & clips

alle artikelen (2)

Dolemite Is My Name Nieuwsberichten

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

Dolemite Is My Name

acties