Celebrity

Guillermo del Toro en Ava DuVernay prijzen 'The Irishman' de hemel in

Een meesterwerk dat zal uitgroeien tot een klassieker!

door FilmTotaal om 10:20 in Celebrity
Heel wat filmfans kunnen niet wachten op Martin Scorsese's nieuwe film, The Irishman. Hierin zijn o.a. Robert De Niro, Al Pacino, Joe Pesci en Harvey Keitel te zien. Zij werden voor de film flink wat jonger gemaakt, iets waar in het begin best wel wat mensen sceptisch over waren. De film is echter overal gigantisch sterk onthaald en nu ook nog eens door twee andere topregisseurs, Guillermo del Toro en Ava DuVernay.

Del Toro, die in 2017 nog hoge ogen wist te gooien met zijn Oscarwinnende The Shape of Water, is vol lof. Op zijn Twitter-pagina postte hij maar liefst dertien berichten om zich over de film uit te laten. Zo vergelijkt hij de film onder meer met Stanley Kubrick's Barry Lyndon en heeft hij het over de centrale thema's.

Del Toro's reactie
Zo schrijft de wereldberoemde del Toro: ''The Irishman draait rond levens die zijn gekomen en gegaan, met alle onrust, drama, geweld, lawaai en verlies van dien. De film dient als de tegenpool van Frank Sinatra's klassieker My Way. De personages hebben wroeging, maar kunnen hun daden niet ongedaan maken en moeten die onder ogen zien. Maar wat spelen ze allemaal geweldig!''

''Al Pacino zet een fantastische Jimmy Hoffa neer. Ik had nooit gedacht dat ik voor hem zou juichen, maar toch gebeurde het. Misschien is het ook wel omdat hij, net zoals de Kennedy's, deel uitmaakte van het einde van een Amerikaans tijdperk. Joe Pesci is oppermachtig. Een echte meester. Een zwart gat dat alles opzuigt. DeNiro heeft mij altijd al gefascineerd, omdat hij elke keer weer een personage speelt dat teveel hooi op zijn vork neemt. De film zal tijd nodig hebben om uit te groeien tot een ware klassieker, maar het is een heus meesterwerk. Het waren voor mij de snelst voorbijgaande drie uur die ik ooit heb doorgebracht in een cinema. Niet te missen''.

Ava DuVernay
Ook regisseuse Ava DuVernay, die eveneens recentelijk een Netflix-project heeft gemaakt, namelijk de serie When They See Us, stond met haar mond vol tanden na het zien van de premiere: ''Net The Irishman gezien. Een film van drie uur en nog wat. Het vloog voorbij. Als ik nu de mogelijkheid kreeg hem weer meteen te mogen kijken, zou ik geen moment twijfelen! Het is een film van een filmmaker die zich vrij voelt. Die niet alleen over alle middelen, tijd en geld beschikt, maar ze ook nog eens ten volle benut. Ik ben erdoor omver geblazen''.

NieuwsFilm

meest populair