Beoogde Dracula-film 'The Last Voyage of the Demeter' uit de dood herrezen

Beoogde Dracula-film 'The Last Voyage of the Demeter' uit de dood herrezen

'Scary Stories'-regisseur André Øvredal mag de spin-off gaan maken.

Er wordt al zeventien jaar gewerkt aan The Last Voyage of the Demeter, een film die zich zal afspelen gedurende de avonturen van Dracula. Het project leek inmiddels morsdood, maar net als de bloeddorstige vampier is het project uit de dood herrezen en is er zelfs een regisseur in beeld.

Regisseur André Øvredal is momenteel in gesprek om The Last Voyage of the Demeter te regisseren. Je zou hem kunnen kennen van griezelfilms als The Autopsy of Jane Doe (2016) en Scary Stories to Tell in the Dark (2019). Laatstgenoemde draaide niet zo lang geleden nog in de Nederlandse bioscopen.

Demeter
In het gotische horrorverhaal Dracula (1897) van Bram Stoker en daarop volgende verfilmingen is de Demeter het schip dat de bloed zuigende graaf van Transsylvanië naar Londen brengt. Tijdens deze reis moordt hij de volledige bemanning uit. Uiteindelijk gaat Dracula, getransformeerd tot wolf, aan de oevers van Whitby van boord.

Dracula's geweldtocht op het schip wordt niet letterlijk beschreven in Stokers boek. In plaats daarvan is alleen te lezen dat de kapitein van anderen hoort wat er zich op zijn schip afspeelt. De film The Last Voyage of the Demeter zal ons nu eindelijk laten zien wat de bloeddorstige Dracula allemaal heeft uitgespookt tijdens zijn boottochtje.

Het scenario van The Last Voyage of the Demeter werd helemaal in 2002 geschreven door Bragi Schut, dus we kunnen er wel van uitgaan dat deze inmiddels een paar keer herschreven is. De afgelopen jaren werden namen als Marcus Nispel, Neil Marshall en David Slade genoemd voor de regisseursstoel, maar nu mag Øvredal het dus gaan proberen.

NieuwsFilm

meest populair