Voormalig assistente Robert De Niro eist 12 miljoen na seksuele toespelingen

Voormalig assistente Robert De Niro eist 12 miljoen na seksuele toespelingen

De twee hebben het flink aan de stok met elkaar.

Een voormalig assisente van Robert De Niro klaagt de acteur aan vanwege seksueel getinte opmerkingen die hij tegen haar zou hebben gemaakt. Ook zou De Niro haar verbaal op een agressieve wijze hebben benaderd. Dat meldt de Amerikaanse roddelwebsite TMZ op basis van rechtbankstukken. Eerder spande De Niro zelf een zaak aan tegen zijn ex-werknemer.

Graham Chase Robinson werd in 2008 aangenomen door De Niro als zijn persoonlijke assistente. Robinson beweert dat de acteur haar dikwijls intimideerde en uitschold. Ook zou hij ongepaste grapjes tegen haar hebben gemaakt over zijn Viagra-gebruik en soms hebben staan te plassen tijdens hun telefoongesprekken. Daarnaast zou De Niro ook van haar hebben verwacht dat zij op zijn rug zou krabben.

'Absurd'
Robinson beweert onder meer over voicemails te beschikken die haar claims zouden moeten bewijzen. De voormalig assistente eist een schadevergoeding van maar liefst 12 miljoen dollar van de acteur. In een reactie tegenover TMZ laat het advocatenteam van De Niro weten de beweringen van Robinson 'absurd' te vinden.

Wraakactie?
De Niro heeft overigens zelf ook een rechtszaak tegen Robinson lopen. In augustus klaagde hij haar aan omdat ze hele werkdagen naar de serie Friends zou hebben zitten kijken en dure lunches zou hebben gekocht met de creditcard van zijn bedrijf. De twee kunnen duidelijk niet meer met elkaar door één deur, maar wat er precies is voorgevallen is niet duidelijk.

NieuwsFilm

meest populair