Disney maakt nieuwe live-action 'Inspector Gadget'

Matthew Broderick speelde Gadget in de filmversie uit 1999.

Inspector Gadget was in de Jaren '80 en '90 een uiterst populaire tekenfilmserie, maar werd in 1999 behoorlijk teleurstellend verfilmd met Matthew Broderick als Gadget. Disney doet nu een nieuwe poging om de klunzige robot-inspecteur tot leven te wekken op het witte doek.

Volgens The Hollywood Reporter heeft Disney Mikey Day en Streeter Seidell van Saturday Night Live ingehuurd om het script te schrijven van een nieuwe live-action film over Gadget. Deze wordt direct gebaseerd op de animatieserie uit de jaren '80. Hoewel hij een kluns is, is Inspector Gadget een behoorlijk sterke kerel door zijn gerobotiseerde lichaam, dat beschikt over o.a. helikopterwieken, een geheime telefoon, veren in zijn benen, rolschaatsen en nog veel meer. Samen met zijn nichtje Penny en zijn hond Brain, moet Gadget het opnemen tegen de boosaardige organisatie M.A.D., die geleide wordt door de megalomane Dr. Claw.

Go Go Gadget!
De animatieserie werd niet alleen verfilmd in 1999 (er kwam ook een vervolg uit in 2003), maar was ook goed voor spinoff-tekenfilms en een reeks videogames. Dan Lin en Jonathan Eirich, die recent nog meewerkten aan de live-action versie van Aladdin, zullen de nieuwe Inspector Gadget produceren. Een releasedatum is nog onbekend.

NieuwsFilm

meest populair