'Terminator: Dark Fate' maakt einde aan verhaal Sarah Connor

'Terminator: Dark Fate' maakt einde aan verhaal Sarah Connor

Na meer dan veertig jaar...

In november zien we eindelijk Terminator: Dark Fate in de bioscoop. Het is de vijfde vervolgfilm op Terminator, dat in 1984 verscheen. In deze nieuwe film keert onder meer Sarah Connor, gespeeld door Linda Hamilton, terug. Maar dat zal ook meteen de laatste keer zijn.

Dat vertelt regisseur Tim Miller tegen de site Fandango. De film rondt volgens Miller het verhaal van Sarah Connor in zijn geheel af. Daarnaast is het als het goed is ook het startschot voor een nieuwe trilogie aan films, al hangt dat onder meer af van de box office van deze toevoeging aan de franchise.

Laatste Connor-film
"Ik wilde altijd weten wat de gevolgen van haar keuzes zouden zijn," begon Miller over de film. "Deze film heeft een aspect van tijdreizen in zich, en allemaal hebben we al eens te maken gehad met hetzelfde probleem. Namelijk dat je een keuze maakt die in de toekomst gigantische gevolgen zal hebben, welke keuze je ook hebt gemaakt. En beslissingen kunnen dus grote gevolgen hebben, zonder dat je dat van te voren ook echt helemaal helder hebt. Ik denk dat iedereen dat wel kan begrijpen. En dat wordt dus iets waar we in deze film naar kijken: Sarah die de gevolgen van haar keuzes bekijkt."

Tegen het einde van Terminator 2 merkte Sarah op dat ze hoopvol was over de toekomst. "Maar dat blijkt valse hoop te zijn geweest. Het voelt alsof we dat moeten uitleggen en dat doen we met deze film." In de film blijkt Skynet inderdaad verslagen te zijn, maar nemen de machines de toekomst alsnog over. Legion, een nieuwe bedreiging die de mensheid wil uitroeien, wil terugvechten door gestolen Legion-technologie te gebruiken tegen de machines. Vervolgens wordt een van de mensen die verbeterd is met die technologie terug in de tijd gestuurd om een jong meisje te beschermen van een nieuwe Terminator-achtige bedreiging.

Vanaf 31 oktober in de bioscoop.

NieuwsFilm

meest populair