Blu-ray

Blu-ray review 'Aladdin' - Waardig, wat kitscherig Disney-sprookje!

Is dit een film van Guy Ritchie?

door Bram de Groot om 17:16 in Blu-ray
Regie: Guy Ritchie | Cast: Mena Massoud (Aladdin), Naomi Scott (Jasmine), Will Smith (Genie), Marwan Kenzari (Jafar), Alan Tudyk (Iago), Navid Negahban (Sultan), Numan Acar (Hakim), Nasim Pedrad (Dalia), Billy Magnussen (prins Anders), e.a. | Speelduur: 127 minuten | Bioscooprelease: 22.05.2019 | FilmTotaal Recensie: 2,5 ster

Met Guy Ritchie als regisseur, Will Smith als Genie en verder vooral veel onbekende gezichten wist Walt Dinsey van de vooraf flink bekritiseerde en matig ontvangen Aladdin toch een miljardenfilm te maken. Eén van de vijf tot op heden in 2019 voor het muishuis. De zoveelste live action-sprookjesfilm had ook een Nederlands tintje met Marwan Kenzari als de slechterik Jafar! Recent verscheen de film op Blu-ray en een tweede deel zou al in de maak zijn.

In de States startte Aladdin met een redelijke $91,5 miljoen. Redelijk, aangezien The Lion King niet veel later aftrapte met $100 miljoen meer. De ontvangst was wisselend met een 'rotten' 57 procent op Rotten Tomatoes, met een 5,92/10 als gemiddelde beoordeling.

Vrolijk geheel!

In het circa $183 miljoen kostende Aladdin, goed voor zo'n $1.050 miljoen wereldwijd, zien we het spannende verhaal van de charmante straatrat Aladdin, de moedige en zelfbewuste prinses Jasmine en de geest Genie die mogelijk de sleutel is tot hun toekomst dat zich afspeelt in de havenstad Agrabah.

Blu-ray uitgave: Aladdin

Discs: | 1 x Blu-ray | Release: September 2019 | Beeld: 1080p HD 16 x 9 (2.39) | Geluid: o.a. Engels DTS-HD 7.1 | Ondertitels: o.a. Nederlands | EAN: 8717418533397 | Met dank aan: Walt Disney Home Video

De schijf van deze Blu-ray uitgave van Aladdin zit vastgeklikt in een blauwe Blu-ray keepcase. De voorkant toont de filmposter en de achterkant lijkt niet zo heel veel bonusmateriaal te voorspellen. De leeftijd: 9 jaar.

Beeld & geluid

Walt Disney weet weer het maximale uit 1080p te halen. Deze Blu-ray schijf heeft namelijk een perfecte beeldkwaliteit. De weergave is haarscherp, prachtig in kleur en er zijn geen gebreken te spotten. Het complete ontwerp, praktisch of zo uit de computer getoverd, komt volledig tot zijn recht.

Tel de knappe DTS-HD 7.1 track erbij op - Disney kiest nog steeds niet voor Dolby Atmos bij Blu-ray - en je hebt een avondje prima vermaak met je thuisbioscoop - als je uiteraard van deze meer speelse en muzikale invulling houdt.

Bonusmateriaal

Het bonusmateriaal op deze Blu-ray schijf is kort en speels. Zo is er de video Aladdin's Video Journal: A New Fantastic Point of View waarin acteur Mena Massoud ons met zijn telefooncamera meeneemt op de set. De featurettes Guy Ritchie: A Cinematic Genie en A Friend Like Genie tonen vluchtige beelden en interviews rond respectievelijk de regisseur en hoofdrolspeler Will Smith.

Disney heeft ook het verwijderde liedje "Desert Moon" van Alan Menken op de schijf gezet en er zijn met Falling Petals Into OJ, Jafar's Magic Orrery, Anders' Gift, Wrong Wishes, Silly Old Fool en Post Yam Jam Debrief enkele verwijderde scènes. Ook kun je kijken naar een aantal muziekvideo's en een korte video met bloopers.


Heb jij Aladdin gezien, en wat vond je ervan? Ben je van plan om deze film nog een keer te kijken?

0 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

NieuwsFilm

meest populair