Algemeen

Deze trailer-momenten ontbreken in 'Joker'

Leer meer over deze verwijderde scènes!

door Jeffrey Kouters om 15:12 in Algemeen
In Joker transformeert Joaquin Phoenix' Arthur Fleck langzaam in de bekende Batman-nemesis. In de uiteindelijke bioscoopversie van dit oorsprongsverhaal over deze clown, geregisseerd en mede geschreven door Todd Phillips, ontbreken een aantal opvallende momenten uit de trailers. Hieronder een overzicht van deze weggeknipte scènes! Let op: Dit artikel bevat spoilers!

Het is gebruikelijk dat een film vaak korter is dan het oorspronkelijke script. De eerste versie van Joker was ook zo'n halfuur langer, volgens Phillips. "Er zijn veel verschillende versies gemaakt", zei hij eerder over het montageproces. De onderstaande trailer-momenten zijn ook in de prullenbak belandt, maar zien we straks misschien nog wel terug op de Blu-ray-uitgave.

Dramatische uitsmijter
In de trailer wordt getoond hoe Arthur - letterlijk - uit de Wayne Hall wordt gegooid na zijn confrontatie met Thomas Wayne (Brett Cullen), waar hij de zoon van denkt te zijn. In een eerdere versie van het script staat dat Arthur zijn val extra dramatisch maakt, omdat hij - als artiest - weet hoe hij nep moet vallen. Zijn val wordt in ieder geval onthaald met een luid applaus van de demonstranten.

Bloemetje voor Sophie
In beide trailers is te zien hoe Arthur met zijn bloemen-toverstok door de gang van zijn appartementencomplex loopt. Hij draagt het volledige Joker-kostuum en is op weg richting de Murray Franklin Show. In het oorspronkelijke script levert Arthur de bloemen, samen met een enveloppe met geld en een brief, af bij Sophie (Zazie Beetz). In de brief vraagt hij haar om naar zijn tv-optreden te kijken. Overigens was hun relatie in die versie niet denkbeeldig.

Bezoek aan moeders graf
Het onderstaande beeld lijkt een shot te zijn van een verwijderde scène waarin Arthur het graf van zijn moeder Penny (Frances Conroy), die hij eerder in de film vermoordt, bezoekt. Arthur was de enige aanwezige op de begrafenis van zijn moeder en wordt in de gaten gehouden door twee detectives.


Joker draait nu in de bioscoop!

3 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Scheerzeep

Avatar

@F1nishingdutch

Fijn dat je het artikel hebt gelezen ????

247movies

Avatar

Eigen schuld F1nishingdutch. Als je zelf niet intelligent genoeg bent om uit de titel af te leiden dat er spoilers volgen.

NieuwsFilm

meest populair