Ook bioscopen in Europa treffen veiligheidsmaatregelen i.v.m. 'Joker'

Ook bioscopen in Europa treffen veiligheidsmaatregelen i.v.m. 'Joker'

Na Amerika gaat ook Europa extra goed opletten.

Joker mag dan wel extreem goed onthaald zijn, sommigen zijn van mening dat de film voor geweld kan zorgen. Zo ging bijvoorbeeld al een Amerikaanse cinema in Huntington Beach, California, dicht nadat er een dreigement was geuit. In Amerika liet het leger en zelfs de FBI weten extra goed op te letten. Nu worden er eveneens maatregelen getroffen in Europa.

Zo liet o.a. de Spaanse bioscoopketen Cinesa op zijn website weten dat toeschouwers met maskers niet zullen worden toegelaten. Ook zijn speelgoedpistolen streng verboden tijdens de voorstellingen van de controversiële film. Het Italiaanse zusterbedrijf UCI postte eveneens een soortgelijk bericht op zijn Facebookpagina, al wordt Joker hier niet bij naam genoemd, iets wat Cinesa wel doet.

Andere landen ook?
Cinesa en UCI maken beide deel uit van Odeon Cinemas. Deze groep heeft ook afdelingen in landen zoals Duitsland, Ierland, het Verenigd Koninkrijk, Scandinavie en de Baltische Staten. Of hier ook maatregelen zullen worden genomen is vooralsnog onduidelijk. In Spanje en Italië zijn de meningen in ieder geval flink verdeeld. Sommigen spreken over een belangrijke ingreep, terwijl anderen het weer allemaal te ver vinden gaan. Wat vind jij hiervan?

NieuwsFilm

meest populair