Algemeen

Ook bioscopen in Europa treffen veiligheidsmaatregelen i.v.m. 'Joker'

Na Amerika gaat ook Europa extra goed opletten.

door Wouter Drummen om 22:30 in Algemeen
Joker mag dan wel extreem goed onthaald zijn, sommigen zijn van mening dat de film voor geweld kan zorgen. Zo ging bijvoorbeeld al een Amerikaanse cinema in Huntington Beach, California, dicht nadat er een dreigement was geuit. In Amerika liet het leger en zelfs de FBI weten extra goed op te letten. Nu worden er eveneens maatregelen getroffen in Europa.

Zo liet o.a. de Spaanse bioscoopketen Cinesa op zijn website weten dat toeschouwers met maskers niet zullen worden toegelaten. Ook zijn speelgoedpistolen streng verboden tijdens de voorstellingen van de controversiële film. Het Italiaanse zusterbedrijf UCI postte eveneens een soortgelijk bericht op zijn Facebookpagina, al wordt Joker hier niet bij naam genoemd, iets wat Cinesa wel doet.

Andere landen ook?
Cinesa en UCI maken beide deel uit van Odeon Cinemas. Deze groep heeft ook afdelingen in landen zoals Duitsland, Ierland, het Verenigd Koninkrijk, Scandinavie en de Baltische Staten. Of hier ook maatregelen zullen worden genomen is vooralsnog onduidelijk. In Spanje en Italië zijn de meningen in ieder geval flink verdeeld. Sommigen spreken over een belangrijke ingreep, terwijl anderen het weer allemaal te ver vinden gaan. Wat vind jij hiervan?

24 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

meanrat

Avatar

Neemt Disney daarom alle studio's over? Dat we straks alleen maar schattig ogende karakters op het scherm te zien zullen krijgen die elkaar vlak voor het einde lachend in de armen vallen?

Hiss

Avatar

Misschien ben ik wel heel dom hoor; maar waarom zou deze film geweld oproepen? Ik heb de film gezien en vond een hele mooie film over het verval van de maatschappij. Ik begrijp dat als er dreigementen zijn rond filmvertoningen, er veiligheidsmaatregelen genomen moeten worden. Ik snap alleen niet wat deze met de inhoud van deze film te maken heeft. En dit wordt wel gesuggereerd door bepaalde media.

Guyon2002

Avatar

''Ook zijn speelgoedpistolen streng verboden''
Waarom zou je überhaupt een speelgoedpistool meenemen naar de bioscoop?

MovieWanker

Avatar

De wereld wordt steeds dommer en achterlijker door die linkse politiek correcte BULLSHIT. En wat er van terecht komt zien we genoeg vandaag de dag...

Hiss

Avatar

@MovieWanker Mensen die volledige woorden met hoofdletters schrijven neem ik eigenlijk niet serieus. Maar wat ik wel grappig vind n.a.v. je reactie is dat Joker naar mijn mening een vrij linkse film is.

Moviemagic

Avatar

Na Amerika gaat ook Europa extra goed opletten.

Logisch toch. Mafkezen wonen niet alleen in de VS.

Master Of Films

Avatar

Zo liet o.a. de Spaanse bioscoopketen Cinesa op zijn website weten dat toeschouwers met maskers niet zullen worden toegelaten. Ook zijn speelgoedpistolen streng verboden tijdens de voorstellingen van de controversiële film.
Herkenbare situatie. Ik mocht een geleende leeuwenwelpje van de Beekse Bergen ook niet meebrengen bij een voorstelling van The Lion King remake.

GreenHornet

Avatar

Je hebt ook mannen die hun broek moeten laten zakken in de bioscoop. Ze blijken gewoon goed gevuld te zijn.

kokosnoot

Avatar

Dan kan je dat voortaan bij alle geweldfilms of politiek beladen films wel gaan doen. Clockwork orange bv zaten ook veel zinloze geweldplegingen in en nog gelinked aan humor, wat het nog zieker maakt. Toch konden we die film altijd prima relativeren. We zullen moeten leren leven met een mate van onveiligheid en onzekerheid in het leven. In Amerika kan ik me dat nog wel voorstellen maar in Europa. Elke invalshoek en perspectief wordt tegenwoordig gebracht als of het omgeroepen wordt door de engel Gabriel zelf. Men hangt zijn/haar identiteit op aan waarheidsperspectief, alsof je leven er van af hangt. Relativeren is duidelijk iets dat ondergesneeuwd is momenteel.

eltorro

Avatar

@Hiss: Niet rechtdoorse?

neo123

Avatar

Wat een wereld leven we in tegenwoordig pff

Frietgezicht

Avatar

Wat moet al dit nieuws heerlijk zijn voor de studio en iedereen die erbij betrokken is. Laat de kassa maar rinkelen!

Toen de film werd aangekondigd waren er alleen maar klachten dat het niet nodig was, achtergrond moet een mysterie blijven enz.
Dezelfde mensen verdedigen nu de film hier. Heerlijk en onvoorspelbaar hoe het gelopen is.

Sunspot

Avatar

Jeetje, wat een gedoe allemaal, zo overdreven ook.

En dan ook al die groepen die nog voordat de film uit is, er al over beginnen, dat het geweld oproept, kan.

Lijkt wel alsof ze 'erom vragen'.

MovieWanker

Avatar

@Hiss: Mensen die iets met hoofdletters schrijven neem jij niet serieus? Hahaha, comment van de week! En nu rap een lolly bij je moeder halen!

Ghostvgb

Avatar

Heb de film gezien het was een goede film. Ik kan me voorstellen dat mensen die mentaal zwak zijn moeite hebben met bepaalde scènes in dat ze vrij confronterend kunnen zijn. Maar dat hij aan zou zetten tot geweld is onzin lijkt eerder alsof bepaalde mensen bang zijn dat de film aanzet tot nadenken want dat is natuurlijk verkeerd als mensen zelf gaan denken.

Artificialis

Avatar

Er zit nauwelijks geweld in de film. Net als Arthur Fleck zien mensen allerlei dingen die er niet zijn. Als er straks echt iets gebeurt komt dat door de ophef rondom de film. Wat is voor aanslagplegers makkelijker dan het vergroten van paniek en angst die al bij de mensen aanwezig zijn?

kokosnoot

Avatar

Zou er een vervolg op de joker kunnen komen? Of is het verhaal zo dat dit een eenmalige vertelling is met hem erin met een echt einde.

Popcultuurfreak

Avatar

Fear mongering van de media. Bij John Wick schiet die gozer honderden mensen recht door het hoofd, maar dat is opeens niet controversieel.

Goku32

Avatar

Hahahaahahah vet overdreven maar NL doet alles wat America doet dus. Dit is geen nieuws

MikeyMo

Avatar

Ads are getting smarter

Effie

Avatar

Ik vond het een leuke film. Ik ga 'm ook aanraden voor het kinderfeestje van mijn neefje, want die is helemaal Batmanfan. Ik krijg altijd wel de neiging om iedereen die er in de bioscoop doorheen zit te praten keihard op z'n bek te timmeren, maar ach dat heb ik bij elk bioscoopbezoek. Uiteraard doe ik dat nooit echt want daar ben ik veel te veel een mietje voor dus ik maak me geen zorgen.

Biggles

Avatar

Let’s not blow this out of proportion,,, mist alleen nog een meme hahaha

Oboema

Avatar

What's the world coming to?!

NieuwsFilm

meest populair