Celebrity

'Ant-Man'-ster Paul Rudd: "Ik ben geen Brad Pitt"

De 'Ant-Man'-ster praat ook over de faam die hij verworven heeft door de Marvel-avonturen.

door FilmTotaal om 09:10 in Celebrity
Het gaat zeker niet slecht met Paul Rudd. De grappenmaker doet al jarenlang zijn ding in komedies en onafhankelijke drama's. Sinds 2015 mag hij zichzelf ook een superheld noemen nadat Rudd te zien was als Ant-Man. Toch laat de 50-jarige Rudd het niet naar zijn hoofd stijgen. In een nieuw interview met de New York Times zingt hij zelfs een toontje lager. Volgens de beste man is hij niet het soort acteur die bijvoorbeeld de rollen aankan die Brad Pitt oppakt.

Als voorbeeld gaf Rudd de nieuwste film van Quentin Tarantino aan: Once Upon a Time in Hollywood. Over Pitt begon hij: "Ik dacht, mijn god, wat een filmster. Zo cool. En [Leonardo DiCaprio] is ook absoluut geen slungel!" De komiek beweert dat hij niet aan zijn Hollywood-collega's kan tippen. "Ik had me er al snel bij neergelegd dat ik niet zo'n man op het scherm ben waar mensen gek van worden. 'Ja, dat is wie ik wil zijn!'"


Lichtelijke depressief
De acteur, die een opvallende dubbelrol speelt in de aankomende Netflix-serie Living with Yourself, heeft daar vrede mee gesloten. Niet alleen komen zulk soort rollen zijn kant niet op, ook vecht hij er niet voor. "Want de waarheid is, ik kan mij niet in die rollen inleven," vertelt Rudd. "Niet zoals wanneer ik iemand speel die lichtelijk depressief is, iemand die het zwaar heeft en zich uit een algemene situatie probeert te vechten."

Eindspel
Marvel-liefhebbers weten uiteraard dat Ant-Man een onderdeel is van een groter geheel. Zo verscheen eerder dit jaar het spektakel Avengers: Endgame. Vooral door die blockbuster is Rudd een stuk bekender geworden. De acteur: "Ik heb een verhoogd bewustzijn opgemerkt. Het leek wel alsof, en het maakt niet uit waar ik was, dat mensen de film hadden gezien of ernaartoe gingen. Kinderen hadden hem gezien en hun ouders wisten ervan."

NieuwsFilm

meest populair