Algemeen

Wie speelt Sebastian de krab in de 'The Little Mermaid' remake?

Disney heeft de juiste persoon gevonden om "diep in de zee" te gaan.

door Jan-Peter Rook om 11:05 in Algemeen
De cast van Disney's aankomende live-action remake van The Little Mermaid begint snel vorm aan te nemen, met rollen voor Halle Bailey (Ariel), Melissa McCarthy (Ursula), Jacob Tremblay (Flounder), Awkwafina (Scuttle) en vermoedelijk Javier Bardem (King Triton). Wat we nog niet wisten is wie Sebastian de krab van een stem zal voorzien, maar hier komt nu verandering in.

Daveed Diggs (Blindspotting, 2018) is in gesprek met Disney om "diep in de zee" te gaan als Sebastian, een felrode krab die in de originele tekenfilm uit 1989 een Jamaicaans accent heeft en werkt als componist onder koning Triton. Als Ariel op avontuur gaat, gaat Sebastian met haar mee om erop toe te zien dat de kleine zeemeermin niet in de problemen komt.

Getalenteerde muzikant
Diggs is niet alleen een acteur, maar staat ook bekend als een getalenteerde muzikant die uitstekend kan rappen. Hij won een Tony en een Grammy voor zijn rol in de musical Hamilton. Deze musical werd overigens gemaakt door Lin-Manuel Miranda, die door Disney nu weer is aangesteld om nieuwe liedjes te schrijven voor The Little Mermaid.

The Little Mermaid wordt geregisseerd door Rob Marshall (Mary Poppins Returns, Into the Woods) met een scenario van David Magee (Life of Pi, Finding Neverland). De opnames van de film zullen ergens in 2020 van start gaan.

5 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

KeesjeNL

Avatar

Jammer dat Disney's live-action films eigenlijk allemaal middelmaat zijn, al moet ik Alladin en The Lion King nog zien. Belle en het Beest vond ik ook al tegenvallen en Dombo hoef ik niet eens te zien, zo slecht werd die film gerecenceerd..

Na het casten van Halle Bailey (Ariel) heb ik eigenlijk al de brui gegeven aan deze film, jammer..

Goku32

Avatar

Ik kan het wel doen hoor als jullie willen, ik heb op school ook Sebastiaan gespeelt in de kleinezeemermin musical hahahaha. Je kan me bellen dan hoor ik het wel top

deregtx

Avatar

Was dat die krab met Surinaams accent? Laat maar door een wit iemand spelen. Kijken of de zwarte gemeenschap ook zo vriendelijk reageert. Want als we kritiek op een donkere Ariel hebben zijn we racist...

Arnold_FF7

Avatar

Wow hij kan rappen wat geweldig voor een rol waar de muzieksoort
Reggae moet zijn.

NieuwsFilm

meest populair