Algemeen

Nieuwe hoofdrolspeler 'The Matrix 4' gevonden!

De gelukkige is Yahya Abdul-Mateen II.

door Bram de Groot om 08:33 in Algemeen
In 1999 zette The Matrix de filmwereld op zijn kop. Niet alleen raakten de vele filmliefhebbers niet uitgepraat over de film, ook zette deze de toon voor heel wat andere films. De vervolgfilms werden duidelijk minder ontvangen. De vraag is wat het vierde deel kan aanrichten.

Pluspunten zijn dat regisseur Lana Wachowski terugkeert en dat er weer rollen zijn voor onder meer Keanu Reeves (Thomas A. Anderson / Neo) en Carrie-Anne Moss (Trinity). Er worden uiteraard ook nieuwe namen aangetrokken. De opvolger van Morpheus lijkt gevonden.

Yahya Abdul-Mateen II
Een belangrijk nieuw gezicht is volgens Variety die van Yahya Abdul-Mateen II, vooral bekend van zijn rol als Black Manta in de DC-film Aquaman uit 2018. In het geruchtencircuit wordt nu gezegd dat hij een jonge Morpheus speelt of een familielid - bijvoorbeeld Morpheus' zoon - is. Niets is hierover officieel bekend.

Overigens zagen we Abdul-Mateen II ook in Us en speelt hij de titelrol in Candyman die in 2020 moet gaan draaien. The Matrix 4 verschijnt waarschijnlijk in 2022 in de bioscoop.

4 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Frietgezicht

Avatar

Ken hem alleen van Aquaman maar had een beetje het gevoel alsof ik keek naar een mislukte Michael Jai White kloon.

Ang3l

Avatar

Fijne acteur in The Get Down en Black Mirror ook.
Ik zou 'm niet afrekenen op dat gedrocht in Aquaman.

Artificialis

Avatar

Hopelijk kiezen ze er niet voor om Morpheus te vervangen, noch om een jongere versie te introduceren. Laat Yahya Abdul-Mateen II lekker een origineel personage spelen.

Sunspot

Avatar

@Frietface

Ja, dacht ook even dat het Michael Jai was.

Lol, die namen van de nu 'vrouwelijke' regisseurs

NieuwsFilm

meest populair