Featured

Will Smith versus Will Smith in 'Gemini Man': 5 andere personages die ook tegen zichzelf vochten

Met digitale technieken die steeds beter worden, wordt het voor filmmakers makkelijker om een acteur of actrice tegenover zichzelf te zetten.

door Timothy van Damme om 18:45 in Featured
In Gemini Man zien we een huurmoordenaar die genoeg heeft van zijn vak. Maar voor hij met pensioen kan gaan wordt hij aangevallen door een jongere kloon, die hij zal moeten verslaan voor hij van zijn rust kan genieten. Het is niet de eerste keer dat een filmheld het moet opnemen tegen een versie van zichzelf. Deze personages gingen hem voor.





Ripley 8
Vechten is een groot woord, maar Ellen Ripley kloon 8 vermoordde in Alien Resurrection wel haar voorgangers om ze uit hun lijden te verlossen. Het mixen van menselijk DNA met dat van een Xenomorph bleek namelijk zo moeilijk dat het leidde tot zeven misvormde wezens, die in de naam van wetenschap veroordeeld waren tot een pijnlijk bestaan in het laboratorium. De hernieuwde Ripley kan het niet aanzien en besluit haar vlammenwerper te legen op het onfortuinlijke groepje.





Ash
Na twee horrorfilms met een vleugje humor, besloot Sam Raimi met de derde Evil Dead film Army of Darkness de rollen om te draaien. Comedy werd de hoofdmoot. Hoogtepunt is de slapstick-scène waarin Ash het eerst moet opnemen tegen kleine versies van zichzelf en vervolgens tegen de manifestatie van zijn kwaadaardige kant. Deze begint als extra hoofd, maar maakt zich al snel los van het origineel, waardoor ze lijnrecht tegenover elkaar komen te staan.





Joe
Als een personage het tegen zichzelf moet opnemen, wordt vaak gebruik gemaakt van dezelfde acteur. Als het plot echter over tijdreizen gaat, is het ook mogelijk twee acteurs te gebruiken. Zo kon het dus dat Joseph Gordon-Levitt in Looper met een laag make-up en protheses een jonge versie van Bruce Willis werd. De jonge huurmoordenaar Joe vermoordt mensen uit de toekomst, zodat er in die tijd geen bewijs achterblijft. Maar wanneer de criminelen zijn oudere versie op die manier willen opruimen, ontstaat een complex gevecht tussen de twee Joes, waarbij de toekomst van de mensheid op het spel staat.





Wolverine
X-23 is natuurlijk ook een kloon, maar maar het wordt pas echt persoonlijk als je het tegen je jongere evenbeeld moet opnemen. En dat is precies wat X-24 is; een Wolverine-kloon in de bloei van zijn leven. Om de toekomst van zijn soortgenoten veilig te stellen, moet de verouderde Wolverine dus het gevecht aangaan met zichzelf, in letterlijke en figuurlijke zin. Na ruim 15 jaar kregen de fans met Logan eindelijk de Canadese mutant die ze kenden uit de strips; een botte, keiharde killer met het hart op de juiste plaats.





Gabe Law
Het gezegde baas boven baas is zeker van toepassing op Gabriel Yulaw. Deze ijskoude moordenaar reist in The One tussen verschillende universa om alle versies van zichzelf te doden, waardoor hij steeds sterker wordt. De enige die hem kan stoppen is Gabe Law, een politieagent die door de jaren heen bizarre krachten heeft gekregen. De kracht van alle gestorven versies blijkt namelijk verdeeld over de laatste twee originelen. En zoals Highlander al wist; there can be only one.

5 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

John Wayne

Avatar

Superman vs Clark Kent in Superman III.

Orko

Avatar

John Travolta en Nicolas Cage in Face Off ook een soort van. Mooie gekkenbekkentrekkerij trouwens van Mr. Cage ;)

Overlord

Avatar

Schwarzenegger in Terminator, van Damme in verschillende films...

JackyMax

Avatar

Tom Cruise in Oblivion?

ridjieddo

Avatar

The Island met Ewan McGregor soort van. Die ene fucked up tijdreisfilm met Ethan Hawke. Captain America in Endgame.

NieuwsFilm