Looper (2012)

Face your future. Fight your past.

Misschien niet de revolutionaire genrevernieuwer waar sommigen op hopen, maar wel simpelweg een van de meest enerverende films van het jaar.
play

7,6 details

  • 113 Min
  • Actie
  • Misdaad
  • Sci-Fi
  • Thriller
  • Drama
  • Verenigde Staten
  • China
113 Min Verenigde Staten

In deze spannende actiethriller Looper staat tijdreizen centraal, het wordt gebruikt door zogenaamde Loopers om mensen uit de toekomst in het heden te vermoorden. Joe is zo’n Looper. Hij verdient veel geld en leeft een goed leven, totdat hij de enige regel voor Loopers overschrijdt: laat je doelwit nooit ontsnappen, zelfs al ben je het zelf. Op een dag wordt de oudere Joe opgepakt en terug gestuurd naar het verleden, wat volgt is een spannende achtervolging en een zoektocht naar een oplossing om het brein achter het illegale tijdreizen te slim af te zijn.

Regie
Rian Johnson
Cast
Bruce Willis, Emily Blunt, Joseph Gordon-Levitt, Paul Dano, Jeff Daniels, Piper Perabo, Garret Dillahunt, Nick Gomez, Tracie Thoms, Noah Segan, Pierce Gagnon, Jon Eyez, Qing Xu, Marcus Hester, Frank Brennan.
Budget
$ 30.000.000
Opbrengst
$ 47.042.000
Release
06.09.2012
Release NL
29.11.2012
Release DVD
05.03.2013

Filmtotaal Recensie

Regie: Rian Johnson | Cast: Joseph Gordon-Levitt (Joe), Emily Blunt (Sara), Bruce Willis (Old Joe), Pierce Gagnon (Cid), Jeff Daniels (Abe) e.a.| Speelduur: 119 minuten | Jaar: 2012

Hier en daar is Looper al de Inception van dit jaar genoemd. Een compliment dat Source Code vorig jaar ook al veelvuldig ontving, maar dat kan worden afgedaan als ietwat curieus. Immers, lang voor Inception werden er ook al sciencefictionfilms gemaakt met een intelligent verhaal die toch een groot publiek aanspraken. Misschien komt deze betiteling vooral voort uit de opluchtende gedachte dat het genre dezer dagen niet geheel gedomineerd wordt door lompe actiefilms met robots en aliens (of combinaties daarvan). Hoe het ook zij: Looper bewijst dat spannende actie en een goed doortimmerd verhaal nog altijd prima met elkaar kunnen worden gecombineerd.

Looper is een tijdreisfilm, maar weet aan dit genre een interessante draai te geven door het toepassen van een dubbele toekomst: 2044 en 2074. In het ‘heden’ is tijdreizen nog niet uitgevonden, maar dat zal niet lang meer duren. Dertig jaar later is het gebruik van tijdreizen echter verboden en in handen gevallen van de georganiseerde misdaad. Die gebruikt het om zich op creatieve wijze van lijken te ontdoen: beoogde slachtoffers worden gekneveld en geblinddoekt naar 2044 gestuurd, waar zij door zogenaamde loopers zonder enige moeite worden afgemaakt. Deze lucratieve business heeft helaas een morbide keerzijde: vroeg of laat krijgt elke looper zijn oudere evenbeeld tegenover zich. Je doelwit laten ontsnappen is geen optie, maar helaas voor de verder altijd professionele Joe is dat precies wat er gebeurt nadat hij zichzelf in zijn dertig jaar oudere ogen heeft gekeken.

videotrailers & clips

alle artikelen (21)

Looper Nieuwsberichten

Laatste reacties

hansbeer

"...Aardige actiefilm met tijdreis elementen, maar absoluut niet zo goed als Back to the Future bijv. Er......"

Cozymentim

"...Goeie film. 8-)..."

benjamin

"...[quote=UnknowB][spoiler]Als ook die kleine... laat hem met alles smijten! Maak hem gevaarlijker! Per......"

Looper

acties