Sony verkoopt té riskante 'Masters of the Universe'-film misschien aan Netflix

Sony verkoopt té riskante 'Masters of the Universe'-film misschien aan Netflix

Weinig vertrouwen in dit eeuwigdurende project.

Ze zijn er al sinds 2007 mee bezig, een film rond het personage He-Man. Die film heet Masters of the Universe en zou in maart 2021 in de zalen moeten draaien. Althans, dat was het plan. Maar daar wordt nu misschien van afgestapt.

Sony heeft de filmrechten op Masters of the Universe, en zou er graag een echte franchise van willen maken. Alleen heeft Sony geen zin om erg veel risico te nemen. De nieuwe baas Sanford Panitch zou bang zijn om erg veel geld kwijt te raken bij een gewone bioscooprelease, en dus lopen er voorzichtige gesprekken met Netflix om de film daar uit te brengen. Nu het script eindelijk goed is, zou de film groen licht kunnen krijgen.

Dumpen op Netflix
Het probleem is echter dat Masters of the Universe niet meer zo populair is als het ooit was in 2007, en de marketingkosten zouden vermoedelijk oplopen. Voor Sony is het dan financieel verstandiger om de film voor Netflix te maken. Ook Paramount heeft Netflix al eerder gebruikt om films te 'dumpen' waar de grote bazen niet zo zeker van waren, door Netflix exclusiviteit te beloven.

Sony zou voorzichtiger willen omspringen met zijn films, nadat Men In Black: International flopte en de studio daardoor een behoorlijk verlies leed. Sony verkocht al eerder de rechten op superheldenfilm Harbinger. En eigenlijk zijn ze ook niet zo zeker over de onervaren Noah Centineo, die in Masters of the Universe de hoofdrol van Prince Adam zou gaan spelen. Afwachten dus of Masters of the Universe een bioscooprelease krijgt, of dat direct-to-Netflix de enige optie lijkt...

NieuwsFilm

meest populair