Algemeen

Sony verkoopt té riskante 'Masters of the Universe'-film misschien aan Netflix

Weinig vertrouwen in dit eeuwigdurende project.

door Corneel Vanfleteren om 11:06 in Algemeen
Ze zijn er al sinds 2007 mee bezig, een film rond het personage He-Man. Die film heet Masters of the Universe en zou in maart 2021 in de zalen moeten draaien. Althans, dat was het plan. Maar daar wordt nu misschien van afgestapt.

Sony heeft de filmrechten op Masters of the Universe, en zou er graag een echte franchise van willen maken. Alleen heeft Sony geen zin om erg veel risico te nemen. De nieuwe baas Sanford Panitch zou bang zijn om erg veel geld kwijt te raken bij een gewone bioscooprelease, en dus lopen er voorzichtige gesprekken met Netflix om de film daar uit te brengen. Nu het script eindelijk goed is, zou de film groen licht kunnen krijgen.

Dumpen op Netflix
Het probleem is echter dat Masters of the Universe niet meer zo populair is als het ooit was in 2007, en de marketingkosten zouden vermoedelijk oplopen. Voor Sony is het dan financieel verstandiger om de film voor Netflix te maken. Ook Paramount heeft Netflix al eerder gebruikt om films te 'dumpen' waar de grote bazen niet zo zeker van waren, door Netflix exclusiviteit te beloven.

Sony zou voorzichtiger willen omspringen met zijn films, nadat Men In Black: International flopte en de studio daardoor een behoorlijk verlies leed. Sony verkocht al eerder de rechten op superheldenfilm Harbinger. En eigenlijk zijn ze ook niet zo zeker over de onervaren Noah Centineo, die in Masters of the Universe de hoofdrol van Prince Adam zou gaan spelen. Afwachten dus of Masters of the Universe een bioscooprelease krijgt, of dat direct-to-Netflix de enige optie lijkt...

9 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

moviethomthomas

Avatar

Aaah, de eerste met dolph lundgren is voor mij echt heerlijke 80`s vermaak. lekker hersenloos en soms slecht, maar dat maakt die film des te leuker. Ik weet eigenlijk niet wat ik van deze nieuwe film moet denken.....
voor mij een beetje net als de een hele tijd geleden aangekondigde big trouble in little china remake, het kan misschien werken maar de film valt of staat voor een groot deel met de sfeer / uitstraling. (die heerlijke 80`s sfeer)

GreenHornet

Avatar

mee eens jaren 80 sfeer dan kan er wel iets leuks van worden

Ang3l

Avatar

Niet meer zo populair?

De spin-off van Masters of the Universe heeft onlangs een enorm populaire reboot gehad qua cartoon. En wel op Netflix! (She-ra & The Princesses of Power) Ik vind dat dan ook wel logisch dat haar broer ook naar Netflix komt ;)

Decepticon

Avatar

Sony kan beter de deuren sluiten als ze nergens meer vertrouwen in hebben.

MOTU niet meer zo populair meer? Dat heb je een beetje mis, het is nog steeds net zo populair. Er is een gigantische fanbase wereldwijd, dat wil je niet weten zo groot.
Er komt ook niet voor niks een nieuwe animatieserie op Netflix, waar ik ook heel benieuwd naar ben, is altijd afwachten wat het wordt. En er wordt nog steeds speelgoed geproduceerd, verschillende lijnen.

Ik hoop dat de film er komt, misschien dat Netflix wel mee wil gaan hierin.
Maar er moet wel wat geld ingestoken, om een mooie sci-fi spektakel te krijgen.

CorneelVf

Avatar

@Ang3l @Decepticon Dat moet je dan blijkbaar toch even aan Sony uit gaan leggen. Misschien hebben hun marketeers een duidelijk verschil opgemerkt in populariteit van de cartoonreeks versus live-action?

Uit het bronartikel:

While Sony has finally gotten the script to the point where the studio is ready to greenlight the movie, the IP isn’t nearly as hot as it once was, and marketing costs continue to rise. It costs so much money to market tentpoles these days that it has become even harder for them to turn a profit. According to THR, Sony’s marketing chief Josh Greenstein has reportedly been concerned about rising marketing costs.

Master Of Films

Avatar

Ang3l "En wel op Netflix! (She-ra & The Princesses of Power)"
Slecht voorbeeld. Want haar broer He-Man bestaat niet in die serie. Heel wat anders dan She-Ra's oorsprong verhaal The Blood of Grayskull (DC Comics He-Man and the Masters of the Universe 2014). Anyway Dreamworks heeft geen MOTU rechten. Netflix is slechts een distributeur van deze animatie TV serie.

lamoteg

Avatar

I have the power...

deregtx

Avatar

Die reclames van Money Supermarket met He-Man en Skeletor zijn geweldig. Die moeten ze verfilmen

Jeroen Pasman

Avatar

Ik herinner me nog dat de rol van Dolph Lundgren weinig om het lijf had !
Hahahahahaha

NieuwsFilm

meest populair