Algemeen

Paramount neemt superheldenfilm 'Harbinger' over van Sony, met grote gevolgen!

Een heel nieuw cinematic universe zomaar weggegooid...

door Corneel Vanfleteren om 10:31 in Algemeen
Een ogenschijnlijk onbelangrijke superheldenfilm, Harbinger, verhuist van Sony naar Paramount. "Nou en?" is misschien een logische reactie. Maar dat denken ze niet bij Sony, die wilde plannen hadden voor een eigen reeks.

Op het eerste gezicht lijkt er niet veel aan de hand. Harbinger, een verhaal over een groep tieners met superkrachten die rebelleren tegen het bedrijf die die krachten voor zichzelf willen gebruiken, stond al redelijk ver in de steigers bij Sony. Nu krijgt de film een tweede leven bij Paramount, en behoudt het regisseur Justin Tipping, schrijvers en producenten. Maar Sony had hiervan, samen met Bloodshot, wel een cinematic universe willen maken.

Het VCU
We kennen het MCU en het DCEU al, maar comic bookuitgever Valiant Comics was met Sony een eigen Universe begonnen, het VCU. In dat VCU had plaats moeten zijn voor Bloodshot met Vin Diesel én voor Harbinger, allebei comics van Valiant. Maar dat gaat dus niet door, omdat Bloodshot wel nog bij Sony blijft, en daar uit moet komen in februari 2020. Ook de geplande cross-over, Harbinger Wars, komt er zo niet.

Dit doet denken aan de perikelen van Marvel in de jaren 90. Toen hadden zij ook diverse personages ondergebracht bij verschillende studio's, terwijl ze in de comic books zij aan zij te zien waren. Marvel wist uiteindelijk met mondjesmaat de verschillende personages weer bij elkaar te krijgen door deals te sluiten. Als Valiant wil dromen van een Cinematic Universe mét Bloodshot, kunnen dergelijke deals een uitweg zijn over een aantal jaren.

Sony verliest franchise
Volgens insiders is Bloodshot echter niet zo belangrijk voor het universum dat Valiant wil bouwen, en zouden ze vooral willen inzetten op nieuwe personages die samen met Harbinger een onderkomen vinden bij Paramount. Voor Sony is dit wel een klap: zij zijn een potentiële franchise kwijt die ze misschien goed hadden kunnen gebruiken. Al was een tweede superheldenreeks naast Spider-Man misschien teveel van het goede geweest.

3 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Innocent

Avatar

Misschien onwetendheid van mijn kant maar ik heb nog nooit van deze gasten gehoord

Sunspot

Avatar

Wist niet dat Sony samen met VAillant werkte, maar goed, ben beniuewd naar Bloodshot Smiley face.

En misschien wel goed toch, andere studio die metUniverse komt

Sunspot

Avatar

Wist niet dat Sony samen met VAillant werkte, maar goed, ben beniuewd naar Bloodshot Smiley face.

En misschien wel goed toch, andere studio die metUniverse komt

NieuwsFilm

meest populair