Valiant Comics ontwikkelt eigen filmuniversum

DMG investeert een negen cijferig getal in de comic-maker.

Marvel en DC Comics hebben er een concurrent bij. De New York Times meldt dat Valiant Comics een gigantische kapitaalinjectie heeft gekregen van het Chinese DMG Entertainment, om een eigen filmuniversum te lanceren. DMG financierde eerder films als Transcendence en Iron Man 3 en wil de films van Valiant specifiek richten op een Chinees publiek.

DMG CEO Dan Mintz zei het volgende over de deal: ”Een aandeel nemen in het laatste onafhankelijke gigantische comics universum, is een strategische investering voor DMG, dat films en televisieseries al produceren, die zowel interessant als relevant moeten zijn voor een wereldwijd publiek.”

Veel details over de deal zijn er niet, maar de New York Times meldt dat er een negen cijferig geldbedrag aan te pas is gekomen. Het is voor DMG dus een serieuze zaak. Valiant staat verder bekend om personages als Harbinger, Bloodshot, X-O Manowar, Turok en Shadowman.

De vraag is nu wat de volgende stap gaat zijn voor Valiant. De rechten op een aantal personages zijn in handen van andere filmstudio’s.



NieuwsFilm

meest populair