Maak kennis met de verschillende personages in 'Terminator: Dark Fate'

Maak kennis met de verschillende personages in 'Terminator: Dark Fate'

Regisseur Tim Miller en James Cameron zetten ze graag even op een rijtje.

Met Terminator: Dark Fate gaan we terug naar het begin van de reeks, na deel 2. Heb je na al dat gereis in de tijd en terugkerende personages even nood aan wat verduidelijking? Geen nood, want regisseur Tim Miller en scenarist/producent James Cameron zorgen voor een heldere uiteenzetting.

In een reeks video's zetten zij de personages op een rijtje, bespreken ze de belangrijkste motivaties en doelen van de hoofdpersonen, en worden de acteurs ook zelf aan het woord gelaten. Ze begonnen met, hoe kan het ook anders, Arnold Schwarzeneggers T-800. "We gaan verder met de T-800 die menselijk gedrag aanneemt. In deze film word ik geconfronteerd met dingen die krachtiger en gevaarlijker zijn.", vertelt Schwarzenegger.



Goed of slecht?
Ook Sarah Connor krijgt haar eigen video, opnieuw gespeeld door Linda Hamilton. Hamilton zagen we voor het laatst in de rol in Terminator 2 en het is die draad die weer wordt opgepikt. Al is er wel wat veranderd: ze is harder en cynischer geworden door de jaren van strijd die ze tegen de Terminators leverde.



Een belangrijke rol is weggelegd voor Mackenzie Davis, die Grace speelt. Ze houdt vol dat ze een mens is, maar wel eentje met verbeteringen. Sarah Connor is dan ook op haar hoede. Cameron noemt haar heel interessant: "Is ze goed? Is ze slecht? Ze is in ieder geval niet geheel menselijk." Grace komt terug uit de toekomst om Dani Ramos te redden.



De nieuwe Sarah
En die Dani Ramos wordt gespeeld door Natalia Reyes. Regisseur Miller vergelijkt haar verhaal met dat van Sarah Connor. Ook zij wordt geroepen om de leiding te nemen over haar eigen leven en is bereid om er hard voor te vechten. Reyes omschrijft haar als "Een erg slimme, jonge en dappere vrouw."



En tot slot hebben we nog de Rev-9, de meest effectieve 'killing machine' van de reeks, omdat hij zich kan opsplitsen in twee verschillende entiteiten. Je kunt wel tegen hem vechten, maar deze nieuwe Terminator valt bijna niet te doden. Zijn rol wordt gespeeld door Gabriel Luna.



Geen John
Opvallende afwezige in deze reeks filmpjes is John Connor, Sarahs zoon. In Terminator: Dark Fate wordt John opnieuw gespeeld door Edward Furlong, maar die mag dus niet even over zijn personage komen vertellen. Waarschijnlijk kunnen we wel één of andere twist in het verhaal verwachten, en zou meer uitleg over John een spoiler zijn.

Vanaf 31 oktober komen de T-800 en de rest de bioscopen weer onveilig maken. Come with me if you want to live, dus, en snel naar de zalen om te kijken hoe Arnie de wereld redt.



NieuwsFilm

meest populair