Trailer Netflix-film 'Atlantics': een romantisch spookverhaal (met een twist!)

Trailer Netflix-film 'Atlantics': een romantisch spookverhaal (met een twist!)

De film die Senegal volgend jaar de Oscar 'beste buitenlandse film' moet gaan opleveren.

Het drama Atlantics ging dit jaar in première tijdens Cannes en kreeg niet alleen fantastische recensies, maar ging ook nog eens met de Grand Prix-juryprijs naar huis. Niet gek dus dat het de inzending van Senegal is om volgend jaar de Oscar 'beste buitenlandse film' binnen te gaan hengelen. Check snel de trailer!


Atlantics, het regiedebuut van de Frans-Senegalese regisseuse Mati Diop, is een romantisch spookverhaal met een twist. In een populaire buitenwijk van Dakar zijn bouwvakkers bezig met een futuristische toren, maar ze krijgen al maanden niet meer betaald. Daarom besluiten ze het land te verlaten en via de Atlantische Oceaan op zoek te gaan naar een betere toekomst.

Ronddolende geesten
De zeventienjarige Ada rouwt in het geheim voor haar geliefde Souleiman, een van de verdwenen bouwvakkers, maar er wordt eigenlijk van haar verwacht dat ze met een andere man trouwt. Als er tijdens haar huwelijk brand uitbreekt, blijkt dat de dood gewaande bouwvakkers zijn teruggekeerd als ronddolende geesten die uit zijn op wraak.

Vanaf 29 november te zien op Netflix.


Bekijk de afbeelding

NieuwsFilm

meest populair